Grupa E - Boateng čekao kraj, Rusima bacili "petardu"!

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.09.2014.
22:37
Izvor: Sportske.net

Džo Hart branio sve na "Alijanc Areni", ali je konačno morao da kapitulira u 90. minutu, Boateng doneo zasluženu pobedu nemačkom šampionu. Roma razmontirala CSKA, poker za pola sata!

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Odlična utakmica u Minhenu, već u 2. minutu su svi videli loptu u golu, Miler je zaobišao Harta, malo i posrnuo od kontakta, pogrešio što nije pao i pogodio spoljni deo mreže.

A onda je na scenu stupio Džo Hart. Frustrirao je napadače Bajerna, isprsio se pred Levandovskim, Geceom i Alabom, a Poljak je na sličan način kao Miler već savladao engleskog golmana i pogodio mrežu sa pogrešne strane. Prosto neverovatno da Bajern nije dao gol, na drugoj strani najopasniji Džeko, imao je dve prilike, probao je u finišu poluvremena Sanja, ali je Nojer uspeo da zaštiti svoju mrežu.

U nastavku nešto slabiji tempo, uzdasi na tribinama nakon pokušaja Lama. Kapiten nije bio precizan. Onda je Hart dobio još jedan duel sa Geceom, pa je izgledalo da nemački šampion nema rešenje. Nastavila se opsada gola "Građana", Hart je promašio jedan centaršut, ali odmah nakon toga još jednom sjajno intervenisao.

Konačno je pripretio i gost u nastavku, David Silva je zahvatio loptu, čudno, glavom, ali nije bio precizan.

Nekako je u poslednjih pola sata Siti uspeo da pacifikuje napadače Bajerna, ušao je i Roben, u jednom prodoru probao da iznudi penal, ali su se Englezi do kraja odbranili bez većih problema, drugo poluvreme bilo je mnogo nezanimljivije od prvog.  U završnici je Boateng sjajno šutirao, a Hart ponovo spasio "Građane".

I ipak, pravda zadovoljena u 90. minutu, kad ne mogu napadači, može Boateng. Dugo je trajala akcija, Silva je probao da izbaci loptu, Boateng je šutirao, Gecea zakačila lopta, završila u mreži. Slavlje Bajerna, zasluženo, bili su bolji tim i odmah istakli kandidaturu za prvo mesto u grupi, mada je o tome rano govoriti.

Kolarov je ušao u igri u samom finišu, Nastasić nije ni prijavljen za Ligu šampiona.

Gol Boatenga možete videti ovde.

U Rimu, Roma kao posednuta. U transu su odigrali prvo poluvreme i zgazili očajnog ruskog šampiona.

Na debiju u Ligi šampiona Iturbe je već posle šest minuta načeo Ruse, asistirao je Žervinjo. Onda mu se i revanširao asistencijom, a Afrikanac je matirao Akinfeeva. Već posle desetak minuta se pobednik naslućivao, ali hod po mukama za "Armiju" je tek sledio.

Nakon dvadesetak minuta, 3:0, Maikon je šutirao, Akinfeev loše intervenisao, a poker smo videli posle pola sata. Drugi gol Žervinja, ovoga puta je asistent Toti, lako je nekadašnji igrač Arsenala pretrčao Nababkina i pogodio suprotan ugao, 4:0.

Do poluvremena je Pjanić mogao da postigne i peti pogodak protiv obezglavljenih gostiju.

U drugom poluvremenu nevolje se nastavljaju. Ignaševič je dodatno "zapaprio" svojima autogolom u 52. minutu.

Za promenu šutirao je CSKA, Efremov je malo zagrejao De Sanktisa koji se baš dosađivao, ali nijednog trenutka CSKA nije ličio na ekipu, jesu bili "vojska", ali razbijena.

Ipak u poslednjih pola sata je Roma spustila nogu sa gasa, čuvajući se za naredne mečeve, Dumbia je pogodio prečku, a onda je Musa uspeo da prođe Rominu odbranu, nije pogrešio pred golom De Sanktisa. Slaba uteha za CSKA, ali eto, makar su zatresli mrežu rivala.

Tošić je odigrao slabih pedesetak minuta, kao i čitav tim, Ljajić je zamenio Žervinja dvadesetak minuta pre kraja.

Golove Rome možete videti ovde.

Grupa E:

Bajern - Mančester Siti 0:0
Roma - CSKA 5:1

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke