Grupa E - BATE preslišan u Leverkuzenu, Romi i Barsi po bod

Autor: Boban Filipović
sreda 16.09.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

'Farmaceuti' su se pobedom nad šampionom Belorusije na svom terenu osamili na čelu tabele svoje grupe jer je derbi prvog kola na rimskom 'Olimpiku' završen bez pobednika.

BETA/AP Photo/Gregorio Borgia
BETA/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Početak duela između Rome i Barselone obeležio je jedan lep potez Edina Džeka, kada je sašio suknjicu Đeraru Pikeu, ali taj kontranapad domaćih nije doneo veće zbuđenje.

Prvu ozbiljnu šansu imao je namlađi 'centurion' u istoriji Lige šampiona Leo Mesi, njegov šut sa 18 metara sa starta utakmice otišao je preko prečke.

Ipak, šampion Evrope je poveo sredinom prvog dela igre, Ivan Rakitić je probio po desnom boku, pogodio Luisa Suareza u 'trepavicu', 'El Pistolero' ne prašta iz neposredne blizine  - 0:1.

'Vučica' dolazi do poravnanja deset minuta kasnije, majstorija Alesandra Florencija, postigao je evrogol sa preko 50 metara istakao kandidaturu za 'Puškaša', definitivno jedan od najlepših golova u istoriji Lige šampiona..

Rađa Naingolan je mogao u finišu prvog dela igre da načini totalni preokret, ali Mark-Andre ter Štegen bravurom sprečava vođstvo Romanista.

Nakon tri minuta igre u nastavku Mesi se našao u prilici da vrati prednost aktuelnom prvaku Evrope, ali se Vojčeh Ščešnji istakao dobrom intervencijom.

Međutim, poljski golman se tom prilikom povredio i morao van igre, pa među stative staje iskusni Morgan De Sanktis.

Sledi period zatišja u kom je najbitniji momenat povreda Rafinje zbog koje je morao napolje nakon samo par minuta provedenih u igri, a finiš meča apsolutno pripada Kataloncima.

Mesi je u 78, minutu "polomio" prečku, nije mu se dalo da jublranu stotu utakmicu u Ligi šampiona kruniše golom, potom De Sanktis čita Inijestu, u sudijskoj nadoknadi još dva uzbuđenja pred golom domaćina, Đordi Alba i Serđi Roberto su zapretili, ali katalanska opsada nije urodila plodom i ostalo je 1:1.

Italy Soccer Champions League

U istoj grupi na 'Baj Areni' u Leverkuzenu domaći Bajer je slavio sa ubeldjivih 4:1 protiv BATE Borisova.

'Farmaceuti' su poveli već nakon četiri minuta igre preko novajlije Mehmedija, ali nepunih deset minuta kasnije gosti iz Belorusije poravnavaju rezultat golom srpskog internacionalca Nemanje Milunovića.

Pri rezultatu 1:1 se otišlo na veliki odmor, a onda je u nastavku 'dželat Partizana' primio još tri gola.

Hakan Čalhanoglu je vratio prednost Bajeru u 47. minutu, na isteku sata igre ona je duplirana prvim golom Ćićarita Ernandeza u dresu novog kluba u Ligi šampiona, da bi Čalhanoglu sa penala 15-ak minuta pre kraja utakmice postavio konačnan rezultat.

Leverkusen's Hakan Calhanoglu from Turkey

Bivši levi bek Crvene zvezde Filip Mladenović je, kao i strelac jedniog gola za BATE Nemanja Milunović, proveo svih 90 minuta u igri, dok je nekadašnji napadač beogradskih crveno-belih Aleksandar Jevtić poraz svojih saigrača u Leverkuzenu odgledao sa klupe za rerezve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

79 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djordjeb
Thursday, 17.09.2015
12:37

Pogledajte Mesijev osmeh kao malo dete je srecan sto se pozdravio sa Totijem velikim Princem,ali tu je velicina Mesija u odnosu na Ronalda koji kao malo dete sa Totijem a realno iako mi je Totti uz Batistutu omiljeni fudbaler Mesi je i za njega cak velicina Respekt za Mesija

avatar
Madridismo
Thursday, 17.09.2015
18:37

Kakve veze ima Cristiano s tim što se Messi zagrlio s Tottijem?Jel na taj hejtuješ Cristiana,kao da se on nikad ni sa jednim igračem nije zagrlio i pozdravio!?WTF?

avatar
djordjeb
Friday, 18.09.2015
14:01

odmah smaras sa Ronaldo Messi nisam fan ni jednog ni drugog al ako bih morao da biram to bi bio Messi svakako hteo sam da kazem da Ronaldo nema tu skromnost kao Messi

avatar
as roma u srca
Thursday, 17.09.2015
07:09

dobar rezulatat protiv sampiona evrope, remi kao 3, ali cinimise da smo premnogo igrali u grc, isplaseno, da bi igrali malo poslobodnije mozda bi izvukli i vise, leverkuzen rutinski sa BATE, bice to paklena borba za drugo mesto sa njim

avatar
ADIS-M-UNTD
Thursday, 17.09.2015
01:13

e sad posto se uvjek polemise preko ovih evropskih takmicenja koja je liga jaca po tome je NJEMACKA Wolzburg,Leverkuzen i Bajern dobili znaci najaca liga :) nema vise slabih protivnika svako svakog pobjedzuje to je cinjenica i iz ovih utakmica LS se jasno vidi da nema favorita,Valensija dolazi po nekima iz najace lige pa je ruska ekipa prospe u gostima,Barselona vazi za najbolju ekipu pa nerjeseno,o realu i penalima da ne komentarisemo kao i penalima sevilje..i svima tim navijacima je to ok covjeku slomiju nogu i svi jednoglasni niko i ne spominje da je to bio penal ali je bitno hejtovat ko gleda dali je neko zakinut ili ne i ko je upravu.

avatar
Volim nogomet
Thursday, 17.09.2015
00:33

Romi paše rezultat i astronomski gol Florenzija ,a ovo drugo je sve za zaborav.

avatar
disqus_w6wAUQLGds
Thursday, 17.09.2015
00:04

Sve u svemu s obzirom na kvalitet rome i domaci teren,nije lose barca igrala,primili su gol koji nisu smjeli,imali su puno peha...roma bukvalno nije napravila nista ozbiljno osim onog gola.da su igrali otvoreno napadacki strpala bi im barca 3 gola. Bit ce zestoka borba za 2.mjesto izmedju leverkusena i rome,iako mi roma izgleda bolje i kvalitetnije,bayer igra odlicno,njemci su, i otpuhali su vec lazio!

avatar
ADIS-M-UNTD
Thursday, 17.09.2015
01:15

evo kad vec spominjes romu i domaci teren koliko je Bajern minhen ih pobjedio na tom istom terenu ?

avatar
disqus_w6wAUQLGds
Thursday, 17.09.2015
22:48

Ne vidim tu nekih dodirnih tocki s temom koju sam objavio! Ja spominjem romu i barcu a to spominjes bayern.ne razumijem?

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Thursday, 17.09.2015
01:26

Roma nije pokazala nista? Roma je zasluzila sva 3 boda nocas, nadigrali su vam u svakom pogledu.

avatar
Stefan Jocic_fb1
Wednesday, 16.09.2015
23:54

Leverkuzen je zasluzeno pobedio, bili su mnogo bolji od Bate Borisov. Leverkuzen igra odlicno,i videcemo na koje mesto ce zavrse,bice to zanimljiva borba za drugo mesto izmedju Leverkuzena i Rome. Ko ima vise srece taj ce zavrsi na drugom mestu, i zelim Leverkuzenu srecu u svim takmicenjima,i da pobedjuju.

avatar
Eccentric
Wednesday, 16.09.2015
23:49

To je taj mesi magija nema veze sto nisu pobedili za barselonine igrace vazna je magija i ne igra se fudbal da bi se postigao gol vec zbog magije hahaha

avatar
Thursday, 17.09.2015
00:37

Znaci Italijanska liga je jaca od Spanske, to je po teorijama postovalaca Spanska dva kluba, ostali ne postoje.

avatar
Stefan Jocic_fb1
Wednesday, 16.09.2015
23:49

Svaka cast Romi, izvukli su protiv Barse pozitivan rezultat. Jeste da je Barsa imala mnogo veliki posed lopte, ali Roma je nadigrala Barsu i svaka mi cast na tome. Florenzi je dao neverovatan gol, svaka mu cast. Retko se vide ovakav gol, ali su lepi za gledanje.I Roma je odigrala takticki protiv Barse, i svaka im cast sto su izdrzali naleti Barse.

avatar
Thursday, 17.09.2015
09:10

Roma nadigrala Barsu?

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Wednesday, 16.09.2015
23:47

To je ono sto sam rekao da su prosjecni. Romu nisu mogli pobjediti, Ter Stegen nasljednik Valdeza, rupa nevidjena hahahah.

avatar
Barça el honor
Thursday, 17.09.2015
00:26

A Roma inace dolazi iz italijanske pete lige i za Romu igraju samo amateri.Ti se decko ne razumes u fudbal...tebi je svaka ekipa losa i svaki igrac ti je los osim ako ne igra u Realu.Idi prati svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u kosarci..a da zaboravih oni su ispali...

avatar
Heisenberg321
Thursday, 17.09.2015
00:51

Haha pa ti istu priču od prošle sezone teraš, a na kraju opaaa suze se rone. :D

avatar
Dodaaa
Wednesday, 16.09.2015
23:44

Sad ce nam strucnjaci koji vole i gledaju tu namjestaljsku ligu,da nam objasne kako je Roma veceras razbila Barselonu,da je Barsa trebala izgubiti 4:1,da su oni cijelu utakmicu bili bolji,a ne da nisu centar mogli preci..Italijani i fudbal,strasno..Em sretni,em povrijedise igraca svojim ne fudbalom,strasno...Gade mi se

avatar
josipilicic
Thursday, 17.09.2015
00:43

ajd obajasni nam onda sta je Suarez napravio Szcesznyu svojim antinogometom??

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Thursday, 17.09.2015
01:00

ma bezi bre,roma je tim koji igra uvek napadacki fudbal znaci uvek..a ovo je barselona protiv koje englezi ne izlaze iz peterca..engleski fudbal je presmesan,,,udinezeov b tim wotford im objansjava da bi udineze koji je 3x jaci od njih bio u gornjem delu tabele..trcanje bez taktike sa ogromnim prostorom za igru,zato i ne mogu da se sastave kada igraju sa kompletnim ekipama koji imaju i taktiku i tehniku i trcanje.

avatar
Basket
Wednesday, 16.09.2015
23:38

Kaze polomio precku, lopta odozgo udarila. Da je isla sporije, isla bi unazad

avatar
Juventus Torino
Wednesday, 16.09.2015
23:18

sluzbeni rezultat treba da bude 2-1 za romu...sramota je da se onaj gol ne broji kao dva

avatar
Don Andres
Thursday, 17.09.2015
00:36

bitno je da smo vama ocitali lekciju u finalu..

avatar
Juventus Torino
Thursday, 17.09.2015
23:06

lekcija nema dalje,kako ste nas samo razvalili...

avatar
Barca4ever
Thursday, 17.09.2015
13:24
avatar
ppera 1
Wednesday, 16.09.2015
23:13

Po scenariju je Barsa trebala da se vuče ko prebijena po terenu, stvori par šansi i postigne jedan gol, što bi im obezbedilo pobedu od 1:0 protiv bezopasne Rome. Srećom po Romu Barsa ima Ter Stegena, koji je uspeo u samo par utakmica ono što većini golmana ne uspeva za celu karijeru: da primi 2 gola sa centra terena. Sada nema potrebe da pišem kako je Ter Stegen smešan golman, jer je to svakome jasno, za razliku od onda kada je tek došao u Barsu i kada sam to pisao, pa bio zasipan gomilom minusa. Gledao sam Barsu i u lošijim partijama od večerašnje, ali ne mogu da se setim da sam ih ikada gledao da su igrali sporije. Naravno da u toliko spoooroj igri nije nikakav problem Romi da preseče skoro svako dodavanje. Uz to sa povredama golmana Rome, pa Rafinje (nisu mi te povrede izgledale previše ozbiljno, al' Rafinju izneše sa terena), pa 'grčevima' Rominih fudbalera, beskonačno dugim zamenama igrača, izvođenjima auta i kornera, ne verujem da se u drugom poluvremenu igralo efektivno više od 15-20 minuta.

avatar
zico
Wednesday, 16.09.2015
23:06

prljava roma ali i do negde zasluzila remi zato sto je dala srce na teren a barsa igrala sa nekih 60%...

avatar
Thursday, 17.09.2015
00:41

Igrali 60% a ostalo nereseno, ne vidim logiku?

avatar
Thursday, 17.09.2015
01:24

mislim da je u pitanju 66% snage

avatar
mladenq
Wednesday, 16.09.2015
23:04

Nezainteresovana Barsa, Roma nakon sto ih usralo za 1:1 bunker, dosadna utakmica.

avatar
Wednesday, 16.09.2015
22:57

Kakva golcina, 55 metara, svaka ti cast majstore! Dobra igra Barse, ali odlicni golmani Rome. Mes Que Un Club

avatar
Dejan Marinkovic
Wednesday, 16.09.2015
22:57

Odlicna odbrana Rome,Barca mi izgledala kao nezainteresovana ubio ih Ter u mozak sa onim golom xaxa. Nema veze,vidi se da nam fali malo svezine sa novim igracima,samo do Januara da izdrzimo.

avatar
Lord Bobinho10
Thursday, 17.09.2015
16:48

Hahaha sa 50 metara Sullivaneeee

avatar
Lord Bobinho10
Friday, 18.09.2015
23:29

Sulivaneee 50m!

avatar
Dejan Marinkovic
Friday, 18.09.2015
20:09

Aj mi reci koja je fora sa ovim sulivane?

avatar
Joker
Wednesday, 16.09.2015
22:51

Roma je dobro igrala večeras. Pojedinci se nisu baš ni primećivali, ali ipak se igra protiv šampiona Evrope. Može se reći da je prošla najteži deo, sve će se odlučiti u utakmicama sa Leverkuzenom. Forza Roma!

avatar
Don Andres
Wednesday, 16.09.2015
22:50

sta jedna golmanska nesmotrenost uradi.. sa obzirom kakvu je bunkericu roma igrala i nije toliko lose bilo. gol, par izglednih prilika. ali mora ovo znatno bolje. 99% ekipa ce ove sezone igrati bunker protiv barse, mora lopta brze da ide i mora messi da igra blize golu. ovo veceras je bila uloga klasicnog veznog.. nisam dobro vidio sta se desilo sa rafinjom, nadam se da nije teza povreda. tek udje momak i polomi ga onako.. i opet nam penal nisu svirali, u onoj situaciji je suarez sklonio loptu a golman ga pokupio. jes lopta isla u gol aut posto je suarez sklonio, ali pravila su jasna ako golman ne dodirne loptu prije napadaca a njega pokupi to je penal.. ali dobro, navikli smo.. ovo je vec 6-7 nesviran penal ove sezone

avatar
Vamos Real
Wednesday, 16.09.2015
23:05

99% ekipa ce igrati bunker protiv Barse? Realan si nema sta,a i da je tako secam se kad vas je seltik sa 11% poseda i 2 suta na gol pobedio 2-1 tako da posed nije nista ako kruzis oko gola i nista ne uradis,zato mnoge ekipa vise urade iz jednog napada nego barselona iz 20 minuta kruzenja oko gola.

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Thursday, 17.09.2015
01:27

Protiv nas ljudi imaju posjed ko god da igra, a prime 6 komada. Ali klasa sta bi.

avatar
Don Andres
Thursday, 17.09.2015
00:39

dakle slazes se sa mnom.. mozes misliti kakvu ce bunkericu rafa da osmisli za el klasiko.. murinjo ce biti mala maca za njega

avatar
Mario Götze - Return
Wednesday, 16.09.2015
23:05

I protiv nas svi igraju bunker,strasno su dosadni...Ali smo uspeli da damo 3 komada Olimpijakosu...Ali ipak je Roma mnogo ozbiljniji klub od Olimpijakosa...

avatar
Barça el honor
Wednesday, 16.09.2015
22:47

Ne mnogo dobra utakmica Barse,spor protok lopte,samo par stvorenih sansi uglavnom u 2.pol ,Roma se organizovano branila.Nisam ni ocekivao da Barsa pobedi svih 6 utakmica u grupi ali ce sigurno biti prva na kraju.Steta za povredu Rafinje tek sto je usao u igru.Kod gola Suareza nisam video lep kadar da li je bio faul,nije svaki kontakt ni faul,moguce.Nadam se da ce u buducnosti Ter Stegen biti oprezniji i da je naucio lekciju jer u nokaut fazi nema popravnog.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 16.09.2015
22:44

neverovatna atmosfera na stadionu rome glasno su pratili svaki napad rome svaku odbranu golmana i burno su pratili svaki kontakt luisa suareza

avatar
AdrovicEsad
Wednesday, 16.09.2015
22:44

Kad ekipa primi gol sa 54metra onda nije cudo sto nedobije utakmicu, ali ovo je jos zagrijavanje

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 16.09.2015
22:41

odlicna igra rome par igraca se posebno istaklo kao sto su stoper rudiger imao par sjajnih startova...salah i dzeko pravili dosta problema odbrani barse...o golu florencija sta reci neverovatna majstorija ponizio je ter stegena koji misli da moze da bude kao nojer...suarez udara golmana rome dok mu je lopta u rukama i tako ga je povredio

avatar
Barça u ♥
Wednesday, 16.09.2015
22:41

Slaba igra,moramo jace!!!nVisca el Barça

avatar
Wednesday, 16.09.2015
22:41

Florenci doktor.

avatar
zeks
Wednesday, 16.09.2015
22:40

Steta.Bili smo bolji ali je odbrana Rome izdrzala.Bice bolje,ovo je tek prvi mec,polako

avatar
Rekkles
Wednesday, 16.09.2015
22:40

Suarez je zasluzio crveni za ono namjerno udaranje Scesnog.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 16.09.2015
22:40

Dobar rezultat za Barsu,ovo je bilo tesko gostovanje...Zao mi je Rafinje,dobro ga je igrac Rome pokosio,nadam se da nije bas teska povreda...Sada se treba fokusirati na Ligu i osvajati bodove.