Grupa E - Bambi pokrenuo ''Armiju'', Roma prokockala pobedu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.11.2014.
19:56
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici petog, pretposlednjeg kola Grupe E Lige šampiona, Roma propustila veliku priliku da kao gost savlada CSKA. Domaći izjednačili u poslednjim sekundama utakmice i zadržali šanse za plasman u drugu fazu takmičenja!

Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Na Himki Areni u Moskvi, domaći CSKA uspeo je da u poslednjim trenucima utakmice izvuče vredan bod protiv Rome, koja je prokockala veliku priliku da znatno mirnije dočeka poslednje kolo - 1:1 na kraju!

Dugo ni jedni ni drugi nisu uspevali da upute udarac u okvir gola, ali kako se bližio kraj prvog poluvremena, borba je u hladnoj Moskvi konačno počela da se rasplamsava.

Prvu pravu akciju Roma je imala u 36. minutu, kada je Florenci mogao sa desne strane da uposli usamljenog Ljajića u ''srcu'' šesnaesterca, ali on se odlučio na udarac i to učinio neprecizno.

Tri minuta kasnije stopostotna prilika za CSKA, Dumbija je izašao jedan na jedan sa golmanom De Sanktisom, ali je čuvar mreže Rimljana izašao kao pobednik.

I umesto da ''Armejci'' povedu, u 43. minutu stigla ih je kazna. Slobodan udarac na dvadesetak metara od gola domaćih iznudili su Rimljani. Idealna situacija za maestralnog kapitena Rome Frančeska Totija, koji je snažno šutirao pored živog zida i poslao loptu pod prečku nemoćnog Akinfejeva - 0:1.

Taj gol možete da pogledate OVDE.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a i u nastavku je Roma bila bolji rival, ali nije uspela to da konkretizuje još jednim golom.

U 60. minutu, Naingolan je imao sjajnu priliku da duplira prednost svog tima. za to se sam izvborio odličnim solo prodorom, ali je udarac na kraju za malo bio neprecizan.

U 80. minutu sjajna prilika i za Adema Ljajića, koji je šutirao iskosa sa leve strane oštro po zemlji, ali je Akinfejev uspeo nogom da zakači tu loptu i sačuva mrežu.

Ljajić je bio u startnoj postavi Rome, ostavio je sasvim solidan utisak, a zamenjen je u 87. minutu, kada je priliku dobio Pjanić.

U domaćem timu, reprezentativac Srbije Zoran Tošić je ušao tek u poslednjih deset minuta umesto Muse, i doprineo znatno konkretnojoj igri domaćih u finišu meča, koja je rezultirala i izjednačenjem u nadoknadi vremena.

Mogli su domaći najpre u 90. minutu posle kornera da izjednače, ali je Džagoev loše reagovao, pokušao je da ''akrobatski'' savlada golmana Rome, ali ni loptu nije uspeo da pogodi...

I kada je već isticala nadoknada vremena, Strotman je izgubio loptu na sredini terena, usledila je munjevita akcija domaćih, a Berezucki uspeva da je realizuje posle centaršuta sa leve strane - 1:1, još ima nade za Moskovljane!

Posle ovakvog epiloga, obe ekipe imaju po 5 bodova, pa su i dalje u igri za drugo mesto na kraju prve faze takmičenja.

Večeras od 20:45h igraju Mančester Siti i Bajern.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke