Grupa E - Bajern nemački efikasan, Siti završio sa devetoricom!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 05.11.2014.
22:42
Izvor: Sportske.net

Bajern Minhen završio je posao u ovoj grupi. I u drugom meču savladao je Romu, slično kao i u sinoćnjem meču između Reala i Liverpula, ni ovde nije bilo "razbijanja", ali je od početka bilo jasno ko će slaviti.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U 18. minutu Bajern je imao prvu veliku priliku na meču. Trejdmark akciju Bajerna mogao je da završi Bernat, udarac je bio dobar, ali je odbrana Rome velikim požrtvovanjem uspela da ga izblokira i spasi svoj gol.

Roma je uglavnom stajala duboko iza lopte, nadala se nekom kontranapadu, ali je Bajern znalački čuvao posed lopte i "pleo mrežu" ispred Rominog gola.

Upravo iz takve akcije, karakteristične za Bajern, su domaći i poveli, Riberi je bio egzekutor u 38. minutu.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a u drugom poluvremenu ponovo je prvu šansu imao Bajern, i to David Alaba posle sjajnog centaršuta Rafinje, ali je bio neprecizan.

Ipak, nešto kasnije, u 64. minutu, Gece je ispravio njegovu grešku i praktično rešio pitanje pobednika.

U poslednjih 10 minuta Roma je imala prilike da smanji prednost, ali su Naingolan i Žervinjo bili neprecizni, uz jednu sjajnu odbranu Nojera.

Golove možete videti OVDE.

Mančester Siti je očajno počeo meč protiv CSKA, već u drugom minutu Dumbija je postigao gol posle greške Jaje Turea.

Ipak, reprezentativac Obale Slonovače se ispravio već u 8. minutu, postigao je sjajan gol iz slobodnog udarca.

Očekivalo se tada da će Englezi potpuno preuzeti inicijativu i zabeležiti rutinsku pobedu, ali se to nije desilo.

Velika nesigurnost odbrane Sitija je rezultirao još jednim pogotkom u njihovoj mreži, Dumbija se proslavio drugim golom na ovom meču, a ukupno petim u karijeri Mančester Sitiju!

U drugom poluvremenu viđeni su jalovi napadi Sitija, možda najbolju šansu imao je Milner u 62. minutu, ali je Akinfejev sjajno odbranio jedan na jedan.

Posle toga počela je agonija. Prvo je Fernandinjo dobio drugi žuti karton, Siti je ostao sa 10 igrača i bez prava na izmenu, a u 82. minutu Jaja Ture je iz nemoći udario protivničkog igrača pošto je izgubio loptu i dobio direktan crveni karton!

Na samom kraju meča, Aguero je dobio žuti karton zbog simuliranja jedanaesterca, ali je u poslednjem minutu meča možda zaista bio penal nad istim igračem, ali je sudija ostao nem.

O ovom meču će se sigurno dosta pričati, ono što je sigurno je da je Siti sada u zaista nezavidnoj situaciji, sa 2 boda manje od CSKA i Rome na dva kola do kraja.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke