Grupa D - ''Tobdžije'' idu dalje, Mitrov Anderleht dobio Galatu

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.11.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

U Grupi D je sve poznato po pitanju plasmana u narednu fazu takmičenja. Pobedom nad Dortmundom, Arsenal osigurao mesto u osmini finala, a Anderleht se ''zacementirao'' na trećem mestu, ispred Galatasaraja.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Arsenal - Dortmund 2:0

Odličan početak Arsenala, već posle nepuna dva minuta igre uspeli su da povedu. Akciju Kasorle je na najbolji način završio Sanogo i mreža ''Milionera'' se zatresla - 1:0!

Sedam minuta kasnije, Sanogo je mogao i da duplira vođstvo svog tima, napravio je pravu pometnju u odbrani gostiju, ali je njegov pokušaj ovog puta izblokiran i prilika je propala.

Gosti iz Dortmunda, koji su u prva četiri kola odtvarili sve četiri pobede, večeras nisu bili na tom nivou. Nisu uspevali da uzvrate do kraja prvog poluvremena, da bi početkom drugog, u 57. minutu ponovo kapitulirali. Raspoloženi Aleksis Sančez je svoju odličnu partiju večeras krunisao drugim golom, preciznim šutem u donji levi ugao, sa dvadesetak metara od gola gostiju - 2:0.

Do kraja, ''Tobdžije'' su rutinski, bez većih problema, zadržale stečenu prednost, a gostima nije pomogao ni ulazak našeg Miloša Jojića sredinom drugog poluvremena. Neven Subotić je odigrao svih 90 minuta u ekipi Jirgena Klopa.

Golove iz Londona možete da pogledate OVDE.

Anderleht - Galatasaraj 2:0

mitrovic mbemba

U Briselu su se nadali pobedi Anderlehta u ovom susretu, ali i uz povboljne vesti iz Londona, gde im je odgovarao poraz Arsenala, kako bi zadržali šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

I domaćin je bio bolji rival u prvom poluvremenu, stvarali su šanse, naš Alčeksandar Mitrović je imao dve odlične situacije za postizanje gola, ali ih nije iskoristio. U 35. minutu ga je i stativa sprečila u tome, ali u finišu prvog poluvremena je ipak došla do izražaja bolja igra Anderlehta.

Igrao se 44. minut, centaršut u kazneni prostor sa leve strane terena, lopta dolazio do Mbembe, koji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu - 1:0.

U nastavku, Mitrović je imao još jednu dobru priliku, kada je njegov udarac zaustavio Muslera. Na drugoj strani je u dva navrata opasno pretio Burak Jilmaz, ali ni on nije bio precizan.

I konačno, u 86. minutu, sve dileme oko pobednika rešio je Mbemba svojim drugim golom za konačnih 2:0. Dodajmo još i da su u poslednjih desetakl minuta gosti igrali bez isključenog Inana.

Ipak, zahvaljujući pobedi Arsenala nad Dotrtmundom, Anderleht će morati da se zadovolji trećim mestom u ovoj grupi.

Tabela: Dortmund 12, Arsenal 10, Anderleht 5, Galatasaraj 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jurgen Klopp BVB
Wednesday, 26.11.2014
23:39

Cestitke Arsenalu na zasluzenoj pobedi. :)

Mora tu mnogo da se menja, ali sreca u nesreci je da su nam svi oporavljeni i da od Decembra Klopp moze da uigrava ekipu.
Nije ovo strasno, osiguran je prolaz, a laka utakmica svakako nije bila za ocekivati. Bundesliga je prioritet sad.
Bice to sve u redu, idemo dalje. :))

Cestitke i svim drugim ekipama na ostvarenim pobedama/remijima, zavisi sta im je trebalo.

#EchteLiebe
#NuDerBVB