Grupa D - Sjajni Velbek, ''super'' Arsenal, Mitrova nemoć protiv Dortmunda!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.10.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

U Grupi D večeras ubedljive pobede favorita. Arsenal na Emirejtsu deklasirao Galatu, a Dortmund se prošetao Briselom.

Beta/AP Photo/ Tim Ireland
Beta/AP Photo/ Tim Ireland

Povezane vesti

Arsenal - Galatasaraj 4-1

Fudbaleri Arsenala su od početka ove sezone često bili na meti kritika, ali večeras su konačno razgalili svoje navijače. Odlična partija ekipe Arsena Vengera, kome su njegovi igrači na najlepši način čestitali ''punoletstvo'' na klupi ''Tobdžija''.

Arsenal je večeras bio mnogo bolji rival, a kanonada golova počela po isteku prvih dvadesetak minuta.

Goste je ''načeo'' Dani Velbek u 22. minutu. Posle akcije sa Sančezom, Velbek je utrčao u kazneni prostor gostiju i sa nekih sedam metara poslao loptu po zemlji iza leđa golmana Muslere - 1:0.

Sedam minuta kasnije viđena je lepa akcija Ozila i Sančeza, napadač Arsenala iskosa sa desne strane šutira pored gola.

To je, međutim, bila samo najava onoga što je usledilo nepun minut kasnije. Gosti greše na polovini Arsenala, usledila je duga lopta za Velbeka, ''sevnula'' je munjevita kontra, koju je raspoloženi Velbek rutinski završio - 2:0 za ''Tobdžije''!

U 33. minutu umalo treći gol Velbeka. Razigrani su domaći u ovom trenucima, osokoljeni ubedljivim vođstvom, pa je viđena još jedna sjajna akcija. Tekla je po desnoj strani, da bi se posle centaršuta lopta odbila do Velbeka, a ovaj sa petnaestak metara šutira pravo u golmana gostiju.

Nešto kasnije pokušao je da uzvrati Vesli Snajder, njegov udarac je zaustavio Ščešni, ali u tim trenucima počinje divljanje huligana koji se predstavljaju kao navijači Galatasaraja i koji su još pre ulaska na stadion palili baklje i sukobili se sa redarima. I tokom samog meča su počeli da ubacvuju pirotehnička sredstva na teren, kao i plastične flaše i još ponešto. Usledio je kraći prekid, ali se za sada sve smirilo.

A kad je meč nastavljen, ''Tobdžije'' su nastavile svoj ples po terenu. U 40. minutu još jedna munjevita akcija, Ozil je sjajno upislio Sančeza, koji lako beži statičnim defanzivcima Galate i lopta je ponovo u mreži - 3:0.

Kako je završeno prvo, tako je počelo drugo poluvreme. Samo sedam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Velbeku da dođe do het-trika, ovog puta asistirao mu je Čemberlen za nedostižnih 4-0.

Ono što je pokvarilo utisak o igri Arsenala, jeste isključenje golmana Ščešnog u 63. minutu, kada je skrivio jedanaesterac, a Jilmaz sa bele tačke savladao rezervnog golmana Ospinu za 4-1.

Golove možete videti OVDE.

Do kraja, ''Tobdžije'' su bez problema privele meč kraju i upisale prvu pobedu, posle startnog poraza u Dortmundu.


Anderleht - Dortmund 0-3


Foto: Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

ramos dortmund


Iako je naš Aleksandar Mitrović najavljivao da će se svojim golovima večeras preporučiti Jirgenu Klopu, od toga nije bilo ništa.

''Milioneri'' su sjajno ušli u meč, rešeni da prekinu mini seriju loših rezultata iz Bundeslige i u tome su uspeli.

Posle samo tri minuta igre, Ćiro Imobile realizuje akciju sa Kagavom i dovodi goste u vođstvo - 0:1.

Anderlehtu je zatim poništen gol u 10. minutu, Mitrović je bio u ofsajdu, a samo minut kasnije sjajna kontra gostiju, na kraju Obamejang u stopostotnoj prilici, ali sa desetak metara, potpuno neometan, šalje loptu pored gola.

Početkom drugog poluvremena nova opasna akcija Dortmunda, usledio je centaršut sa desne strane, ali je ispred Obamejanga u poslednjem trenutku intervenisao jedan od defanzivaca Anderlehta.

Dva minuta kasnije, nova velika prilika za Obamejanga, pobegao je svom čuvaru, šutirao sa nekih 12 metara iskosa sa leve strane, ali je golman Anderrlehta izbio loptu u korner.

Bilo je evidentno da su gosti bolji rival i bilo je pitanje vremena kada će belgijski šampion ponovo kapitulirati.

Ulazak Adrijana Ramosa se pokazao kao sjajan potez Jirgena Klopa, pošto je ovaj fudbaler svojim golovima u 70. i 79. minutu dotukao domaćina za konačnih 3-0!

Golove iz Brisela pogledajte OVDE.

Dortmund sada ima maksimalan učinak posle dva odigrana kola, dok je Anderleht ostao na jednom osvojenom bodu iz duela sa Galatasarajem.

Tabela: Dortmund 6, Arsenal 3, Galatasaraj 1, Anderleht 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke