Grupa D - Nemoć ''Tobdžija'' u Dortmundu, Mitru i drugovima izmakla pobeda!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.09.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Prvo kolo Lige šampiona u Grupi D obeležila je pobeda Dortmunda u derbiju večeri, protiv londonskog Arsenala. Mitrovićev Anderleht bio na pragu pobede u Istanbulu, ali su domaći u nadoknadi vremena uspeli da izvuku bod.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

DORTMUND - ARSENAL 2-0

Klopovi ''Milioneri'' su od samog starta meča uspostavili inicijativu, želeći da, uz sjajnu podršku svojih brojnih navijača na ''Signal Iduna Parku'' što pre postignu vodeći pogodak.

Ipak, gosti iz Londona su uspešno odolevali, sve do same završnice prvog poluvremena. Tada je nova ''devetka'' Dortmunda Ćiro Imobile prihvatio loptu na sredini terena, a onda se prošetao kroz statičnu defanzivnu liniju Arsenala i iskosa sa desne strane, sa desetak metara savladao Šćešnjija - 1:0.

Tek što je počelo drugo poluvreme, usledio je novi šok za Ostrvljane! Ovog puta je Groskrojc u ulozi kreatora, odnosno asistenta Obamejangu, koji je odlično prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, obišao istrčalog golmana gostiju i rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu - 2:0.

A kada ekipa primi golove na kraju prvog i početku drugog poluvremena, veoma je teško očekivati da može da povrati samopouzdanje u nastavku meča. Ni Arsenal nije izuzetak, pa su ''Milioneri'' uspeli da sačuvaju stečenu prednost i upišu prva tri boda na startu ovosezonske Lige šampiona.

Naš Neven Subotić je svih 90 minuta uspešno komendovao odbranom domaćih, dok je Miloš Jojić dobio priliku u poslednjih desetak minuta, umesto Šmelcera.

Golove iz Dortmunda možete da pogledate OVDE.

GALATASARAJ - ANDERLEHT 1-1

U Istanbulu iznenađenje - pobeda belgijskog Anderlehta na čelu sa našim Mitrovićem!

Napadač Anderlehta i reprezentacije Srbije od prvog minuta bio je u sastavu belgijskog šampiona. Nije uspeo da postigne gol, ali je zadavao dosta problema odbrani domaćih i golmanu Musleri.

Prvo poluvreme nije donelo golove, ali u sedmom minutu nastavka Prat je sa dvadesetak metara uputio projektil ka golu domaćih i pogodio levi ugao za vođstvo od 1-0!

Petnaestak minuta kasnije, trener gostiju je odlučio da izvede Mitrovića iz igre, želeći da sačuva minimalno vođstvo, ali umesto toga, inicijativa Galatasaraja se isplatila u nadoknadi vremena, kada je Jilmaz realizovao odličnu akciju domaćih po levoj strani terena - 1:1, podela bodova!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke