Grupa D - Mitar šokirao Arsenal, Borusija u 1/8 finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 04.11.2014.
22:37
Izvor: Sportske.net

Fantastične fudbalske predstave upriličili su nam večeras klubovi iz grupe "D". Aleksandar Mitrović utišao je "Emirate" i dao nadu Anderlehtu da može do 1/8 finala, dok je Borusija već obezbedila plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Izabranici Jirgena Klopa nastavili su da rešetaju u Evropi uprkos činjenici da u Bundesligi ne uspevaju da pronađu formu.

Vicešampion Nemačke večeras je na "Signal Iduni" savladao Galatasaraj rezultatom 4:1 (1:0) čime je vezao četvrtu pobedu u grupi "D" na isto toliko odigranih mečeva.

Golove pogledajte OVDE!

"Milioneri" su do vodećeg gola došli šest minuta pre odlaska na odmor a mora se priznati da je diskutabilno da li se Marko Rojs nalazio u liniji sa odbranom Galatasaraja u trenutku kada ga je Pišček spojio sa golom.

Sigurna realizacija u svakom slučaju nije izostala pa je Borusija na odmor otišla sa minimalnom prednošću koja je nakon pauze vrlo brzo duplirana.

Samo 11 minuta proteklo je do trenutka kada su domaći fudbaleri dobro izveli pomoćnu igru posle kornera a Sokratis Papastatopulos manirom vrhunskog špica iz okreta matirao Musleru.

Dvadeset minuta pre kraja utakmice Galatasaraj stiže do gola nade. Balta je dobro odreagovao posle Snajderovog kornera ali je nada gostiju da mogu do preokreta bila kratkog daha.

Germany Soccer Champions League

Samo tri minuta nakon što je zamenio Marka Rojsa Italijan Ćiro Imobile pogađa za 3:1 a pet minuta pre kraja Kaja postiže autogol za konačnih 4:1. Jedina "mrlja" na trijumf Borusije bio je taj pogodak Balte iz 70. minuta pošto je tim Jirgena Klopa do večeras bio nesavladan.

Dodajmo i to da je Neven Subotić na terenu proveo svih 90 minuta, te da Miloš Jojić nije bio u protokolu za večerašnji meč.

U svakom slučaju, Borusija sa 12 osvojenih bodova posle četiri odigrane utakmice drži lidersku poziciju na tabeli i siguran je učesnik 1/8 finala Lige šampiona.

Britain Soccer Champions League

Drugi meč u grupi "D" igran je na "Emiratima" a Arsenal je uspeo da prokocka tri gola prednosti a samim tim i siguran plasman u osminu finala.

Golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu susreta Anderleht je stigao do remija 3:3 (2:0) i tako zadržao malenu nadu da može do čuda i plasmana u osminu finala iako posle četiri meča ima dva osvojena boda.

Golove pogledajte OVDE!

Klub iz Londona nagovestio je sredinom prvog dela igre da bi mogao do ubedljivog trijumfa protiv Hasijevog "vrtića" ali se ispostavilo da vođstvo od 2:0 nije bilo garant za pobedu.

Artetin pogodak "sa kreča" i Sančezov sjajan gol doneli su "Tobdžijama" prednost od 2:0 a kada je Okslejd-Čemberlejn povisio na 3:0 na startu drugog dela igre "Emirati" su počeli da slave plasman u osminu finala.

Britain Soccer Champions League

Ispostavilo se da su navijači poranili sa slavljem, baš kao i fudbaleri Arsenala koji su dozvolili Anderlehtu da za pola časa igre postigne tri gola i odnese bod u Brisel.

Golovima Antonija Vanden Borea gosti su do 73. minuta smanjili na 3:2 a totalno ludilo nastalo je u poslednjem minutu utakmice kada je REZERVISTA Aleksandar Mitrović pogodio za 3:3.

Srpski internacionalac u igru je ušao u 62. minutu a manje od pola časa kasnije još jednom je dokazao Besniku Hasiju kakvu klasu drži na klupi.

Dodajmo da je večerašnji pogodak Mikela Artete petstoti gol koji je Arsenal dao na stadionu "Emirati".

Borusija posle četiri kola drži lidersku poziciju na tabeli grupe "D" sa 12 bodova, Arsenal je drugi sa 7, Anderleht sada ima 2 boda, dok poslednjeplasirani Galatasaraj ima samo jedan osvojen bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke