Grupa D - 'Blitzkrieg' na Bosforu, Mitar gledao preokret Arsenala!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.10.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Dve sjajne utakmice viđene su večeras u okviru trećeg kola grupe "D". Borusija iz Dortmunda "pokerom" počistila Galatu u sred Istanbula, Arsenal preokretom u poslednjim trenucima meča do tri boda u Briselu.

Beta/AP Photo/Yves Logghe
Beta/AP Photo/Yves Logghe

Povezane vesti

Za razliku od nemačke Bundeslige gde "Milioneri" ne uspevaju da pronađu pobednički ritam, ekipa Jirgena Klopa već posle tri odigrane utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona može da proslavi plasman u eliminacionu fazu.

Borusija je večeras mnogo lakše no što je bilo ko mogao da pretpostavi slavila na gostovanju Galatasaraju rezultatom 0:4 (0:3) pa će već u četvrtom kolu imati priliku da protiv istog rivala "overi" plasman u osminu finala Lige šampiona.

Golove pogledajte OVDE!

Nemački sastav u Istanbulu je izveo "blitzkrieg" pošto je za nešto više od pola časa igre rešio pitanje pobednika.

Prva dva gola Borusija je postigla nakon "knjiških" primera prodora po boku i centaršuta nebranjenom napadaču. Obamejang je u obe situacije samo trebalo da proseledi loptu u mrežu a način na koji je odbrana Galatasaraja reagovala u tim situacijama bio je katastrofalan.

Do odlaska na odmor pitanje pobednika već je bilo rešeno a nema sumnje da je gol Marka Rojsa bio najlepši na večerašnjem susretu. Nemački reprezentativac "zategao" je sa dvadeset i "kusur" metara a loše postavljeni Muslera mogao je samo da posmatra kako lopta ulazi u mrežu.

Gosti iz Dortmunda kompletirali su "poker" u 83. minutu kada je rezervista Ramos iskoristio nesebično dodavanje Ilkana Gundogana i postavio konačnih 0:4.

Neven Subotić proveo je svih 90 minuta na terenu, dok je Miloš Jojić meč ispratio sa klupe za rezervne igrače.

Verovatno najuzbudljivija utakmica večeras je igrana u Briselu gde je Anderleht dočekao Arsenal i do 89. minuta imao tri boda u džepu a onda je usledio šou "Tobdžija".

Ekipa Arsena Vengera slavila je rezultatom 1:2 (0:0) i tako zadržala korak za vodećom Borusijom iz Dortmunda a preokret u Briselu priredili su Kiran Gibs i Lukas Podolski.

Golove pogledajte OVDE!

Dvadeset minuta pre kraja na snazi je bio najnepopularniji rezultat iako se ne može reći da nije bilo prilika za postizanje golova.

Najpre je Anderleht poveo golom Najara na asistenciju Praea, a onda se borba rasplamsala da bi vrhunac usledio u poslednja četiri minuta utakmice.

Minut pre kraja Kiran Gibs donosi izjednačenje Arsenalu a u prvom minutu nadoknade Lukas Podolski postavlja konačnih 1:2.

Mora se priznati da je domaćin imao šanse da udvostruči prednost pre golova koje je Arsenal postigao ali je isto tako i gost mnogo puta promašivao izgledne prilike.

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović meč je ispratio sa klupe pošto mu trener Anderlehta nije dao šansu da igra.

Nakon tri odigrana kola u grupi "D" vodi Borusija sa 9 bodova, drugi je Arsenal sa 6, treći Anderleht sa jednim bodom, koliko imai poslednjeplasirani Galatasaraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke