Grupa C - Monako sve iznenadio, ''Farmaceuti'' zadovoljni remijem

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.12.2014.
22:46
Izvor: Sportske.net

Iz Grupe C, plasman u narednu fazu takmilenja u Ligi šampiona izborili su Monako i Leverkuzen. Zernit će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, a Benfika se oprašta od evro-scene.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Benfika - Leverkuzen 0:0

Sve četiri ekipe su u ovoj Grupi večeras imale svoje ambicije, kad je u pitanju opstanak u Evropi, a Benfika je samo pobedom mogla da se nada nekom povoljnom epilogu.

Lisabonski ''Orlovi'' su i bili bolji i konkretniji rival u ovom meču, Lima je imao nekoliko odličnih prilika, a najbolju u 11. minutu, kada je prečka spasila gol ''Farmaceuta''.

Ipak, gostima je odgovarao i remi, pogotovo imajući u vidu razvoj događaja u Monaku, gde je Zenit doživeo poraz. Do kraja nije bilo golova, pa je nemački bundesligaš ostvario svoj glavni cilj u Evropi ove sezone.

Monako - Zenit 2:0

Monako je ove jeseni mnoge iznenadio odličnim rezultatima, a pre svega ''granitnom odbranom'', a u istom stilu su ''Kneževi'' odigrali i večaras protiv Zenita.

Golova nije bilo više od sat vremena, da bi onda, u 63. minutu, Abdenur doveo Monako u vođstvo i postigao gol, kojim su ''Kneževi'' izborili plasman u narednu fazu takmičenja.

A da utisak bude kompletan, pobrinuo se Fabinjo u 89. minutu, kada je overio trijumf Monaka i plasman na prvo mesto Grupe C.

Tako, posle šest odigranih mečeva, Monako je ostao ekipa sa najmanjim brojem primljenih golova, njihov golman Subašić je samo jednom savladan u ovoj fazi Lige šampiona. Posle Monaka, najbolju odbranu ima Real, čija se mreža zatresla dva puta.

Tabela: Monako 11, Leverkuzen 10, Zenit 7, Benfika 5.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Rodrigo
Wednesday, 10.12.2014
00:06

Zamislite parove u 1/8 finala, Monako-Sahtjor, Bezel-Porto, a vamo budu Bajern-PSZ(Barsa), Atletiko-Arsenal :D Knezevi su me iznenedali, ne toliko prolazom, nego ovako da kazem ubjedljivom pobjedom , ocekivao sam 0-0 ili minimalnu pobjedu Zenita.