Grupa C - Monako iznenadio ''Farmaceute''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.11.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Možda i najveće iznenađenje u večeršnjim mečevima petog kola Lige šampiona jeste pobeda Monaka na gostovanju vodećoj ekipi u Grupi C.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Ekipa nemačkog Leverkuzena bila je u sjajnoj prilici da večeras pred svojim navijačima overi plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi šampiona.

Peto kolo su ''Farmaceuti'' dočekali kao prvoplasirani u Grupi C i pobedom bi osigurali proleće u evropskoj eliti, ali su se stvari zakomplikovale.

Monako je večeras trijumfovao sa 1-0 pa sada obe ekipe, uz Zenut, konkurišu za plasman u osminu finala.

Domaći tim je tokom ovog meča imao nekoliko odličnih prilika za gol, Lars Bender je u 26. minutu pogodio prečku, tokom drugog poluvremena su opasno pretili i Drmić i Čalhanoglu, ali lopta nije htela u gol Subašića.

Kazna za te propuštene prilike domaće je stigla u 72. minutu. Akcija gostiju tekla je po desnoj strani, Berbatov je odradio veliki deo posla, usledio je odličan centaršut Dirara, a na pravom mesto bio je Okampos i ''Kneževi'' su stigli na prag pobede - 0:1!

Naravno, domaći se nisu mirili sa ovakvim ishodom, samo četiri minuta kasnije Josip Drmić je imao još jednu odličnu priliku, ali je Subašić sjajno intervenisao i sačuvao vođstvo Monaka.

Jedini gol sa večerašnje utakmice možete da pogledate OVDE.

Podsetimo, ranije večeras, Zenit je u ovoj grupi savladao Benfiku sa 1:0, pa stanje na tabeli posle petog kola izgleda ovako:

Leverkuzen 9, Monako 8, Zenit 7, Benfika 4 boda.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Wednesday, 26.11.2014
23:52

Da, bas su ih iznenadili isto kao i Bilbao juce.
Zasto sada UEFA ne preduzme nesto oko ovih namestanja, pa ovo i oni koji nemaju blage veze sa fudbalom mogu da primete. Leverkuzen ih pustio jer znaju da ce da prodju dalje.