Grupa C - Leno i Son kobni po Zenit!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 04.11.2014.
20:09
Izvor: Sportske.net

Prvi meč četvrtog kola grupne faze Lige šampiona odigran je u Sank Petersburgu gde je domaći Zenit kapitulirao pred Bajerom iz Leverkuzena a pobedu gostima doneli su fantastični Bernd Leno i Hung-Min Son.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Četvrto takmičarsko kolo grupne faze takmičenja u tekućoj sezoni Lige šampiona počelo je duelom Zenita i Bajer Leverkuzena u Sankt Petersburgu.

Uzevši u obzir dosadašnje rezultate u grupi "C", večerašnji duel na stadionu "Petrovski" imao je veliki značaj za oba sastava a posebno za domaći tim koji je pre dve nedelje poražen na gostovanju u Leverkuzenu.

Dogodilo se, međutim, da Zenit večeras napada i stvara šanse a da Bajer slavi rezultatom 1:2 (0:0) i to pre svega zahvaljujući fantastičnim intervencijama golmana Lena ali i golovima Hung-Min Sona.

Golove pogledajte OVDE!

Prvo poluvreme obeležila je dominacija izabranika Andrea Viljaša-Boaša, veliki broj prilika, ali i odbrana Bernda Lena koji je u više navrata zaustavljao pokušaje domaćih.

Sredinom prvog dela igre Aleksandar Keržakov savladao je Lena ali se isprečila stativa pa je ostalo 0:0 sve do sredine drugog poluvremena kada na scenu stupa fantastični Son.

Korejac je najpre u 68. minutu pogodio sa distance nakon fantastično izrađene pomoćne igre posle prekida a samo pet minuta kasnije još jednom je pogodio gol Lodigina.

Fudbaleri Zenita našli su se u čudu a pogodak koji je u 89. minutu postigao Rondon samo je ublažio poraz domaćih.

Bajer je pobedom nad Zenitom stigao do devetog boda u grupi "C" i nalazi se na odličnom putu da se plasira u eliminacionu fazu takmičenja, dok Zenitu ostaje nada da u poslednja dva kola može do bodova koji bi ga doveli do istog cilja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke