Grupa C - Kasiljas spašavao "Furiju", Slovaci drže vrh!

Autor: Dragan Milosavljević
petak 27.03.2015.
22:54
Izvor: Sportske.net

U okviru grupe C, kvalifikacija za prvenstvo Evrope, večeras su odigrana 3 meča.

Beta/AP Photo/Angel Fernandez
Beta/AP Photo/Angel Fernandez

Povezane vesti

Lider grupe, Slovačka, nastavila je sa odličnim partijama u ovom kvalifikacionom ciklusu i sasvim zasluženo se nalazi na poziciji broj jedan sa maksimalnim učinkom.

Slovacima je poluvreme bilo dovoljno da reše pitanje pobednika u meču sa slabašnim Luksemburgom. Već na poluvremenu je bilo 3-0 za domaću ekipu. Strelci su bili Nemec u 10. minutu, Vajs u 21. minutu i  Pekarik u 40.

Gosti iz Luksemburga nisu imali nikakve šanse da se suprostave zahuktalim Slovacima koji drže čelo sa maksimalnih 15 bodova, a gosti su ostali na poslednjem mestu sa svega jednim bodom.

U drugom meču je Španija bila bolja od selekcije Ukrajine. "Bledo" je izgledala igra aktuelnih evropskih prvaka, čak se može reći da su gosti imali izglednije šanse za postizanje golova, ali je sjajni Iker Kasiljas bio nepremostiva prepreka.

Domaća selekcija je savladala goste golom Alvara Morate u 28. minutu.



U nastavku meča Ukrajinci su bili konkretniji i stvorili su nekoliko šansi, ali nisu uspeli da postignu gol.

U trećem meču grupe koji je odigran u Skoplju, domaća selekcija Makedonije je pretrpela poraz od Belorusije. Naši južni susedi su ovim porazom možda i izgubili šanse da se bore za poziciju broj 3.

Domaći su sjajno otvorili meč, poveli su golom Trajkovskog u 9. minutu. Gosti su do poluvremena izjednačili golom Kalačeva, igrao se 44. minut.

U drugom poluvremenu su gosti diktirali tempo i sasvim zasluženo došli do drugog pogotka. Strelac je bio Bordačev u 82. minutu.

Stanje u grupi je sledeće:

1. Slovačka  15 bodova , 2. Španija 12 bodova, 3. Ukrajina 9 bodova, 4. Belorusija 4 boda, 5. Makedonija 3 boda, 6. Luksemburg 1 bod.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke