Grupa C - Grizman presudio Galati, Benfika sigurna protiv debitanta

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.09.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u prvom kolu Grupe C Lige šampiona, iako se očekivao veći otpor Galatasaraja u duelu sa Atletikom u Istanbulu. Benfika u drugom poluvremenu slomila otpor Astane, debitanta u evropskoj eliti.

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Galatasaraj - Atletiko 0-2

Fudbaleri Atletika su večeras u Istanbulu već u prvih pola sata završili najveći deo posla u duelu sa domaćim Galatasarajem, a ključni čovek njihovog večerašnjeg trijumfa bio je raspoloženi Antoan Grizman, strelac oba gola na ovoj utakmici.

Na njegov prvi gol čekalo se 18 minuta.

Odlična akcija Madriđana po desnoj strani, usledio je zatim oštar centaršut Huanfrana ka Grizmanu, koji sa petnaestak metara preciznim urarcem pogađa donji levi ugao gola golmana Muslere - 0:1.

Samo sedam minuta kasnije, novi šok za domaće. I ponovo je Grizman u glavnoj ulozi.

Još jedna akcija Atletika po desnoj strani, još jedan odličan centaršutm ovoga puta na drugu stativu, gde se nalazio Godin, koji je glavom prosledio loptu ka Grizmanu, a ovaj se sjajno snašao i poslao je u mrežu - 0:2.

Ni u drugih 45 minuta domaći nisu uspeli ozbiljnije da priprete ''Jorgandžijama'' koji su do kraja rutinski sačuvali prednost iz prvog poluvremena.

Golove iz Istanbula možete da vidite OVDE.

Benfika - Astana 2-0

Ekipa Benfike večeras u Lisabonu nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje u duelu sa novajlijom u evropskoj eliti, Astanom iz Kazahstana.

Lisabonski ''Orlovi'' slavili su sa 2-0, ali su otpor gostiju slomili tek u drugom poluvremenu.

Ono što je u startu privuklo našu pažnju, jeste činjenica da su i ovog puta u startnoj postavi Astane bili Nemanja Maksimović i golman Nenad Erić, kao i doskorašnji štoper Partizana Branko Ilić. Kod domaćih, Ljubomir Fejsa bio je na klupi za rezerve, ali je dobio priliku u finišu meča umesto Samarisa.

U 19. minutu Foksi Ketevoama je pripretio iz slobodnog udarca, ali je golman Benfike Cezar sigurno intervenisao.

Domaći su mogli u vođstvo u 33. minutu, kada je Žonas izbio sam ispred golmana Nenada Erića, ali je nekadašnji čuvar mreže kragujevačkog Radničkog, OFK Beograda, čačanskog Borca sjajno reagovao.

Ipak, početkom drugog poluvremena, u 51. minutu Erić je bio nemoćan. Munjevita akcija domaćih po levoj strani, sjajna saradnja Mitroglua i Gaitana, koji je silovito ušao u kazneni prostor i snažnim udarcem iskosa sa leve strane po zemlji, poslao loptu u Erićevu mrežu - 1:0.

Nije se dugo čekalo na drugi gol. Jedanaest minuta kasnije, još jedna brza i konkretna akcija domaćih po levoj strani, ovoga puta Eliseu odlično centrira za Mitroglua, koji iz neposredne blizine šalje loptu u Erićevu mrežu - 2:0.

U finišu meča Benfika je preko Raula Himeneza imala još jednu sjajnu priliku da trijumf učini i ubedljivijim, ali on nije bio precizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AtleticoDeMadrid
Wednesday, 16.09.2015
00:42

Bravo momci, odlicna klupa, tako da nema brige ove sezone, mozemo na svim frontovima da odigramo jako :)

avatar
Volim nogomet
Wednesday, 16.09.2015
00:07

Griezmann kida i ove sezone.

avatar
ppera 1
Tuesday, 15.09.2015
23:21

Jedina šansa Turaka je bila ista kao i do sada: da protivnik krajnje neozbiljno shvati utakmicu. Međutim Atletiko to nije uradio i time je sve bilo gotovo za Turke i pre nego što je utakmica i počela.

avatar
Pedjaa11
Tuesday, 15.09.2015
22:48

Ocekivano, Atetiko ove godine ima paklenu ekipu i vise uigranu tako da ukoliko ih posluzi zrijeb mogu do polufinala lagano.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 15.09.2015
22:43

Odlicni Grizman, steta za Nemanjinu Astanu