Grupa B - Rekorder Kasiljas spavao, Real u osmini finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 04.11.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

U okviru grupe B odigrane su obe utakmice, a pobede su zabeležile ekipe Reala i Bazela.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Liverpul i Ludogorec nisu imali šanse na današnjim gostovanjima u okviru grupe B, pošto su poraženi od Reala, odnosno Bazela, a nisu postigli niti jedan gol.

U meču Reala i Liverpula Brendan Rodžers je sve iznenadio izbacivši kombinovan sastav, gde su igrači poput Sterlinga, Džerarda i Balotelija ostali na klupi. Na drugoj strani, Anćeloti se odlučio za proveren sastav i svi su tada videli novu pobedu Real Madrida.

Ipak, nije domaća ekipa bila toliko dominantna koliko udarci na gol Ikera Kasiljasa govore.

Prvu priliku propustio je Kristijano Ronaldo nakon greške Martina Škrtela, ali je Minjole sjajno intervenisao i spasio svoj gol na maestralan način. Nastavili su sa napadima fudbaleri Reala, ali je gol Liverpula ostao netaknut sve do 27. minuta.

Sjajni Marselo je prošao po levoj strani, uputio najbolji mogući centaršut ka Benzemi kome nije bilo teško da iz blizine postigne gol i dovede svoju ekipu u prednost - 1:0.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, a nije bilo ni preterano dobrih prilika.

Drugi deo igre počeo je mirno , bez nekih dobrih akcija iako je Real Madrid imao loptu u svom posedu, a Liverpul pretio preko Markovića i Lalane iz kontranapada.

Imao je srpski reprezentativac jedan veoma dobar prodor, prešao je sa loptom nekih 40-50 metara, nanizao nekoliko fudbalera Real Madrida, da bi na 40 metara od gola bio zaustavljen od strane hamesa Rodrigeza koji je dobio žuti karton za start.

Oko 70. minuta nekoliko dobrih prilika za Real Madrid. Prvo je Kristijano Ronaldo šutirao nakon ubačene lopte Marsela, bio je blokiran, da bi nakon toga Benzema šutirao za malo pored gola. Odmah nakon ove prilike usledila je još jedna, Bejl (koji je ušao u igru nakon duže pauze umesto Hamesa) primio je loptu u šesnaestercu, ali je pogodio samo prečku, ostalo je 1:0.

Inače, Iker Kasiljas je postao igrač sa najviše nastupa u Ligi šampiona.

Golovi OVDE.

Bazel - Ludogorec

Ekipa Bazela nije imala više problema sa Ludogorecom i tako im je vratila za onaj poraz od pre dve nedelje i to sa kamatom.

Prvi gol postigao je Embolo i tako postao 6. najmlađi igrač koji je postigao gol u Ligi šampiona ikada. Ovaj momak ima samo 17 godina.

Do kraja poluvremena na 2:0 povisio je Gonzales, da bi Gaši i Suši povisili na 4:0 do kraja meča i tako doneli svojoj ekipi i više nego zasluženu pobedu.

Nakon ovih mečeva, u najboljoj situaciji je Real koji je obezbedio prolazak dalje, a sve tri ekipe će se boriti za prolazak u drugi krug.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke