Grupa B – Real preokretom do celog plena u Bugarskoj, Liverpul poražen u Bazelu

Autor: Boban Filipović
sreda 01.10.2014.
22:42
Izvor: Sportske.net

Kristijano Ronaldo položio popravni, prvi penal promašio, drugi put bio sigurniji i sredinom prvog poluvremena anulirao ranu prednost Ludogoreca. Bugarima u finišu presudio Benzema. Marko Štreler koban po 'Redse'.

Beta/AP Photo/Valentina Petrova
Beta/AP Photo/Valentina Petrova

Povezane vesti

Meč protiv aktuelnog prvaka Evrope nije mogao da počne bolje po šampiona Bugarske jer jeMarselinjo već nakon šest minuta igre na asistenciju Mocija matirao Kasiljasa.

Samo pet minuta kasnije, 'Kraljevski klub' ima veliku šansu za izjednačenje, Jordan Minev je skrivi penal, Kristijano Ronaldo je namestio loptu na belu tačku, ali golman domaćih Stojanov skida njegov pokušaj s kreča.

Real nije klonuo duhom zbog promašenog penala, Anćelotijevi puleni nastavljaju s napadima, a nakon 24 minuta igre biva dosuđen novi jedanaesterac za goste.

Ronaldo je ponovo preuzeo odgovornost, ovog puta je sigurniji – 1:1. To mu je 54. gol na 53 meča za Real u Ligi šampiona!

Do odlaska na odmor dobru priliku za Ludogorec nije iskoristio Aleksandrov, na drugoj strani Stojanov spašava svoj tim odličnim intervencijama nakon dva pokušaja Ćićarita. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Bezjak je zatresao mrežu Reala, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda.

Početkom drugog dela igre Ronaldo maši dobru šansu, potom je Bejl zapretio iz slobodnjaka, Stojanov i dalje ne dozvoljava preokret.

U 55. minutu meča Espino je imao priliku da Ludogorec ponovo dovede u vođstvo, ali Iker Kasiljas je na mestu.

Kapiten Reala je odlično reagovao u 67. minutu kada je odlično k njegovom golu šutirao Marselinjo.

Samo minut kasnije, Anćeloti vadi iz igre Ćićarita Ernandeza, umesto njega ulazi Karim Benzema, što će se ispostaviti kao potez meča.

Nepunih 10 minuta na terenu bilo je potrebni francuskom napadaču da postigne gol i tako donese drugi trijumf Realu u grupnoj fazi.

Marselo je probio po levom boku, odigrao za Benzemu, a on u maniru rasnog centrafora zatresao mrežu rivala.

Do kraja meča nije bilo promena, ostalo je 1:2.

Golovi OVDE.


U isto vreme u Bazelu, bledi Liverpul je doživeo minimalan poraz.

Prvo poluvreme proteklo je bez mnogo većih prilika. Probao je Hendesron na isteku pola sata igre, uzvratio ubrzo Die na drugoj strani, najzreliju priliku za gol imao je Dejan Lovren nakon prekida u samom finišu.

Bazel je napao odlučnije goste u nastavku, Minjole je iščupao svoj tim nakon pokušaja Hamudija, ali već u sledećem napadu bio je primoran da vadi loptu iz mreže kada ga je matirao iskusni Marko Štreler.

Lazar Markovic

Pokušali su 'Redsi' odmah da uzvrate preko Balotelija i Lazara Markovića, ali nisu uspeli da izbegnu poraz u Švajcarskoj, koji je lako mogao da bude i ubedljiviji.

Jedini gol sa 'Sent Jakob Parka' pogledajte OVDE.


Grupa B:

Real Madrid 6

Bazel 3

Liverpul 3

Ludogorec 0


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke