Grupa B - Matin "ples sa vukovima", "krkljanac" u Moskvi

Autor: Boban Filipović
sreda 30.09.2015.
22:36
Izvor: Sportske.net

Nakon dva odigrana u grupi B kola sve četiri ekipe imaju po pobedu i poraz.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Junajted je očajno otvorio utakmicu protiv Volfsburga na 'Teatru snova', 'Vukovi' su rano poveli golom Danijela Kaliđurija, Maks Kruze je iskoristio uspavanost odbrane 'Đavola' i spojio svog saigrača sa golom u četvrtom minutu utakmice.

Domaćin se trgao nakon šoka na startu, Mata je prvi zapretio Benalju, potom se Vejn Runi obrukao polovinom prvog dela igre, ali nedugo potom Junajted stiže do izjendačenja.

Kaliđuri je igrao rukom u svom šesnaestercu, dileme nema, čist penal za 'đavole', Huan Mata je siguran sa kreča - 1:1.

Memfis Depaj je nedugo potom imao priliku da preokrene rezultat u korist Junajteda, ali Benaljo čita njegovu nameru.

Do odlaska na odmor promena nije bilo, a Van Gal je na pauzi umesto Valensije poslao na teren poslao Ešlija Janga.

Prvo veće uzbuđenje u nastavku odigralo se pred golom gostiju u 53. minutu meča kada je Huan Mata demonstrirao magiju.

Španac je sa ivice šesnaesterca petom prebacio odbranu gostiju, Kris Smoling je to odlično ispratio i preokrenuo rezultat u korist Junajteda - 1:2.

Usledio je perd zatišja na 'Old Trafordu' od nekih 20-ak minuta sve dok Andre Šurle nije oprobao svoj udarac samo što je ušao u igru.

Trener domaćih Heking pokušao je sa iznemom i u samom špicu napada, umesto slabo zapaženog Dosta ušao je Lord Niklas Bendtner, ali to nije donelo značajnu promenu na bolje.

Ostalo je 2:1, Mančester unajted je upisao svoje prve bodove i može se reći da je odbranio čast engleskog fudbala u drugom kolu Lige šampiona.

Golove pogledajte OVDE.

Russia Soccer Champions League

U isto vreme u Moskvi, domaći CSKA je u već u prvom poluvremenu stekao tri gola prednosti protiv PSV Ajndhovena.

Holanđane je načeo Ahmed Musa na asistenciju Bambija Tošića u sedmom minutu, prednost 'Armije' duplirao je Seidu Dumbija nakon 20 minuta igre, a povratnik u 'treći Rim' iz pravog Rima je sa bele tačke postigao i svoj drugi gol na meču za velikih 3:0 deset minuta pred odlazak na odmor.

U nastavku druga priča, 'Filipsovce' je sa dva gola u razmaku od osam minuta (60-68) Lestijen vratio u igru, te je finiš bio izuzetno dramatičan.

Ipak, gosti deset minuta pre kraja ostaju sa desetoricom zbog drugog žutog kartona Arijasa što je Moskovljanima značajno olakšalo da upišu svoje prve bodove u Ligi šampiona u ovoj sezoni. Na kraju meča na semaforu 'Himki Arene' je pisalao 3:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Thursday, 01.10.2015
01:11

Mata i Martijal zajedno sa Svajnijem+Smolinga i De Gea na golu su srce i dusa Junajteda.

avatar
CHAMP20NS
Thursday, 01.10.2015
00:45

Zaslužena pobeda.

avatar
dragan_torbica
Wednesday, 30.09.2015
23:46

Vreme je da vidimo Dzonsa sa Smolingom u startnoj. Usput da kažem da je Smoling naš najbolji igrač u sezoni do sad.Gol me nije naveo da kažem to,ali svakako lepo što ga je zavukao. Lepo je videti Blindove duge, opasne lopte ali jednostavno nije dovoljno dobar. Na levom beku da, na štoperu teško. Runi koliko god mi bio omiljen igrač, je zreo za klupu.Očajan je.

avatar
Paklena pomorandza
Wednesday, 30.09.2015
23:06

Tipicno Van Galovski,ekipa igrala lep fudbal do 2-1 i onda instrukcija "filozofa",cuvaj rezultat i kao posledica pretumbavanjem igraca na terenu sa njegovim izmenama, pola sata konfuzne igre.STA JE BRE OVOM COVEKU?!?!Izlaskom Svajnina sredina je nestala.Zar je toliko tesko da Darmijana premesti na desnog beka a Janga na levu stranu gde je prosle sezone bio odlican,ali ne,mora "glavonja" da glumi master mind.I kada ce vec jednom ovoga Depaya(zbog njega su me drugi navijaci "razapeli"posle utakmice sa Sanderlendom kada sam pisao da je Flopay) da zakuca na klupi i oladi malo decka?!Razlika on i Martijal+nebo-zemja!Runi je "pecen" za MLS ligu,sta je njemu meni nije jasno,masi prazan gol,prvi dodir uzasan,pas vise ka protivniku nego saigracu,horor.Nadam se da ce protiv Arsenala ova dvojica biti na klupi ali opet:Kladbu dajem da ce biti starteri.Ta leva strana "place" za Janga ali...Ja bih mesto Runija "startirao"Felainija,garant bi bio vise produktivan i korisan.Van Gal ima toliko mnogo opcija zato sto ima odlican roster kvalitetnih fudbalera ali vidim da kod njega ipak ima nekoliko previlegovanih koje i pored ocajne partije uvjek pocinju utakmice.Bilo kako bilo vazna 3 boda ali ipak nije to "moj" Mancester.

avatar
Christian Bale
Wednesday, 30.09.2015
23:39

Sjedis u gajbi pametujes, roditelji ti placaju net, glumis strucnjaka, lep zivot nema sta.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Thursday, 01.10.2015
13:43

Jang na levo krilo, Erera na ofanzivnog veznog, Blind samo na levog beka a Dzons na stopera, Depaj i Runi klupa...

avatar
ManchesterUnited
Wednesday, 30.09.2015
22:45

Mrsava igra Junajteda, mora to zivlje. Bitna je pobeda ali i igra mora jos da se poboljsa.

avatar
Wednesday, 30.09.2015
23:18

Uvek moze bolje.

avatar
ManchesterUnited
Thursday, 01.10.2015
00:07

Kod nas ne da moze nego mora :)

avatar
Стефан Б.
Wednesday, 30.09.2015
22:42

Huan Mata srce i duša ovog tima! Kad igramo sa Memfisom imamo igrača manje. nMarsijalu je nebo granica.nSve u svemu, zaslužena pobjeda.

avatar
ManchesterUnited
Thursday, 01.10.2015
00:06

Marsijal stvarno doktor a Depaj cak poceo i da me nervira. Mozda treba da bude malo na klupi pa da se uzeli terena i da bude agilniji.

avatar
Стефан Б.
Thursday, 01.10.2015
15:32

Slažem se. Jang je trenutno mnogo korisniji ekipi, mislim da bi Marsijal iz njegove asistencije lupao golove kao lud. Memfis majci ne bi dodao.