Grupa B - Džeko proradio u Andori, Belgijanci sigurni

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.03.2015.
22:36
Izvor: Sportske.net

Mehmed Baždarević debitovao pobedom na Pirinejima protiv Andore rezultatom 3:0, dok je u drugom meču te grupe Belgija lako savladala Kipar sa 4:0.

Beta/AP Photo/Laurent Dubrule
Beta/AP Photo/Laurent Dubrule

Povezane vesti

Nisu imali današnji favoriti u grupi B mnogo razloga za brigu, bez većih problema sa zabeležili veoma važne pobede u nastavku borbe za Francusku 2016. godine.

Bosna i Hercegovina je, kao što se i očekivalo, sa lakoćom savladala reprezentaciju Andore u Andori rezultatom 3:0, a sva tri gola na ovom meču postigao je Edin Džeko.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u ovom trenutku ubedljivo najbolji strelac svoje zemlje u njenoj istoriji sa čak 14 golova više od drugoplasiranog.

Zanimljivo da ima bolji racio golova u dresu reprezentacije Bosne nego što imaju Kristijano Ronaldo i Leo Mesi. Edin Džeko ima 0,57 golova po meču, Ronaldo ima 0,44, Mesi 0,46.


Sva tri gola "namestio" mu je Senad Lulić.

Inače, ovo je prva pobeda Bosne i Hercegovine u ovim kvalifikacijama za EP, sada imaju 5 osvojenih bodova.

Pored ove utakmice, igran je i meč Belgije i Kipra u okviru ove grupe u ovom terminu od 20:45, a Belgijanci su pokazali da su svetska sila u ovom trenutku savladavši goste bez većih problema sa 5:0.

Na poluvremenu je već bilo 2:0 golovima igrača iz Premijer lige, Maruana Felainija i Kristijana Bentekea, da bi u drugom poluvremenu golove postigli ponovo Felaini, Azar i Bačuai na asistenciju Naingolana, fudbalera Rome.

Stanje na tabeli u jednoj od najzanimljivijih grupa u kvalifikacijama za EP u Francuskoj izgleda ovako:

1. Vels 11
2. Izrael 9
3. Belgija 8
4. Kipar 6
5. BiH 5
6. Andora 0

Belgija i Izrael imju utakmicu manje.

Pogledajte golove sa meča Belgije i Kipra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke