Grupa B - Bosna opet bez pobede, Velšani na vrhu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.10.2014.
22:47
Izvor: Sportske.net

Ni posle večerašnjih mečeva trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Grupi B, selekcija Bosne i Hercegovine nema nijednu pobedu. Večeras im je rival bila Belgija, u derbiju kola, a pobednika nije bilo. Za to vreme, Vels upisao novu pobedu i izbio

Beta/AP Photo/Amel Emric
Beta/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nije uspela da pred svojim navijačima u Zenici savlada Belgiju i približi se vrhu tabele Grupe B.

Iako su ''Zmajevi'' imali vođstvo posle prvog poluvremena, Belgija je odnela bod - 1:1 na kraju.

Gosti su i tokom prvog poluvremena stvarali šanse, ali se isticao golman Asmir Begović odličnim intervencijama. A onda, u 28. minutu meča, odlična akcija na drugoj strani, sjajan centaršut Pjanića za Edina Džeka, a napadač Mančester Sitija preciznim udarcem šalje loptu u mrežu Kurtoe - 1:0.

Ipak, Belgijanci su nastavili sa atacima ka Begovićevom golu, imali su preko Lukakua priliku u finišu prvog poluvremena, zatim su opasno pripretili početkom drugog i njihova konkretnija igra konačno je donela rezultat u 51. minutu, kada je Naingolan šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Begović loše intervenisao i lopta je u mreži - 1:1.

Do kraja je bilo još prilika na obe strane, a možda najbolju je imao Džeko, kada je njegov udarac glavom pod prečku sjajno zaustavio Kurtoa.



Što se tiče ostalih mečeva, najviše je profitirao Vels, koji je pobedom nad Kipranima od 2-1, uspeo da se domogne čela tabele sa sedam osvojenih bodova.

Velšani su poveli u 13. minutu golom Katerila, a deset mninuta kasnije, Robson-Kanu je duplirao njihovu prednost posle sjajne asistencije Gareta Bejla.

Kiprani su smanjili na 2-1 preko Labana u 36. minutu, a u nastavku nisu uspeli da dođu do izjednačenja, iako su gotovo 40 minuta imali igrača više, posle isključenja Kinga.

Konačno, Izraelci su upisali očekivanu pobedu na gostovanju Andori, a što se tiče ovog meča, vest je samo da je Andora uspela da postigne već drugi gol u ovim kvalifikacijama. Večeras, 4-1 za Izraelce, uz het-trik raspoloženog Damarija.

Grupa B


BiH - Belgija 1-1
Vels - Kipar 2-1
Andora - Izrael 1-4

Tabela: Vels 7 (3 utakmice), Izrael 6 (2), Belgija 4 (2),Kipar 3 (3), BiH 2 (3), Andora 0 (3).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke