Grupa A - Silni Island razbio Turke, Česi slave Pilara!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.09.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

U grupi A odigrana su 3 meča ovog dana, a pobede su zabeležile ekipe Češke i Islanda.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Nakon prvog odigranog kola u grupi A u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobede su zabeležile reprezentacije Češke i Islanda.

Meč Češke i Holandije koji je predstavljao sigurno jedan od najvećih derbija prvog kola po svim grupama bio je dosta ujednačen, a možemo reći da su Česi imali nešto više sreće u prvom poluvremenu pošto je na asistenciju Lafate siguran bio Dokal.


Ipak, ekipa koju predvodi Gus Hidink nije se predavala u drugom poluvremenu, došla je do nešto bolje igre, a gol smo videli već u 54. minutu, strelac je nakon odličnog centaršuta Blinda bio je De Vrij koji je odličnim udarcem glavom savladao Čeha i poravnao rezultat.



Ipak, Česi su bili mnogo bolji rival nakon tog gola, Holanđani su igrali u podređenom položaju, a pobedu ekipi Češke doneo je Pilar u drugom minutu nadoknade nakon katastrofalne greške Janmata.


U prvom meču ove grupe reprezentacije Letonije i Kazahstana su u Aziji odigrali nezanimljivu utakmicu gde je ipak nešto bolji bio domaći tim, ali na kraju nije bilo golova, ostalo je 0:0. Po bod će svakako biti dosta obema ekipama u nastavku kvalifikacija.

Treći meč igran je na Islandu gde je gostovala reprezentacija Turske. Island je kao i u prošlim kvalifikacijama pokazao da neće biti lak rival nikome, tačnije, biće ozbiljni kandidat za plasman na EP u Francuskoj.

Predvođeni majstorom asistencija Gilfijem Sigurdsonom pobedili su Tursku sa 3:0 i bili su nešto bolji rival od rivala sa krajnjeg juga kontinenta.

Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je Bodvarson u 18. minutu, naravno, na asistenciju Sigurdsona, i na taj način je doveo svoju nacionalnu selekciju do prvog mesta u grupi sa Češkom, Holandijom i Turskom.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke