Grupa A - Prijateljska u Torinu, Atletiko i Juve u osmini finala!

Autor: Boris Jovanović
utorak 09.12.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Juventus i Atletiko taktizirali, na kraju svi zadovoljni, Španci pobednici grupe, Italijani idu kao drugi. Olimpijakosu slaba uteha trijumf protiv Malmea, ostaju bez nokaut faze...

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Prvu veliku šansu na utakmici imali su gosti, Koke je sam pred Bufonom, legendarni golman Juventusa je sjajno intervenisao.

Uzvratio je Juventus, Ljorente je zahvatio jednu loptu, ali je Moja oprezan. Bilo je par slobodnjaka Pirla, Italijani su probali po bokovima, probijao je neumorno Lihštajner, ali je odbrana Atletika dobila veliku većinu vazdušnih duela sa Ljorenteom.

Iz ogromnog poseda i jalove inicijative Juventus nije dobio ništa, Atletiko je igrao mirno, uglavnom se branio bez problema.

Još par puta su pokušavali Arda i Suarez, imao je Juventus i sreće, škotski sudija Kolum je Vidalu oprostio crveni karton, imao je Čileanac žuti, napravio novi prekšaj za isključenje, ali je ostao na terenu.

U nastavku, Gabi iz kornera pogađa stativu, onda je dva puta pokušavao Pogba, prvo izblokiran, a onda je Moja bio na mukama, jedan od retkih šuteva u okvir gola.

Probao je i Vidal, Juve opasniji u drugom poluvremenu, ali kako se utakmica bližila kraju više su razmišljali o remiju koji znači prolaz, makar i sa drugog mesta.

U nastavku je i Sikeira koji je imao žuti iz prvog poluvremena mogao u svlačionicu, ali je mu je Škot kao i Vidalu oprostio.

U Pireju je posle 20-tak minuta Olimpijakos došao do prednosti, ali je prvu šansu propustio Malme, Telin je za malo bio neprecizan. Posle akcije Kasamija, Fuster dovodi Grke do prednosti. Domingez je promašio dobru šansu da duplira vođstvo, a na drugoj strani N'Dinga pogađa prečku, Šveđani blizu izjednačenja.

Kao da neka upozorenja Grcima nisu bila dovoljna, posle sat vremena zasluženo izjednačenje gostiju, Rozenberg je asistent, Kron uspeva da donese svom timu izjednačenje.

Kratko je trajala radost Šveđana, sjajni Domingez je odličnim udarcem matirao Olsena.

Mogao je Mitroglu da reši pitanje pobednika, ali su Grci više osluškivali šta se dešava u Torinu.

Međutim, oni nisu uradili ono što je trebalo, iskusni Rozenberg na asistenciju Forsberga donosi novo izjednačenje, 2:2!

Mitroglu je imao šansu da ipak svom timu donese pobedu, ali je Danac Olsen odlično intervenisao. Ipak, odlični napadač grčkog šampiona je uspeo posle kornera da donese novo vođstvo svom timu, Afelaj je postavio konačnih 4:2. Slaba je to uteha, u Torinu je završio 0:0, pa je Olimpijakos ostao bez osmine finala.

Grupa A:

Juventus - Atletiko 0:0
Olimpijakos - Malme 4:2

Atletiko 13
Juventus 10
Olimpijakos 9
Malme 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke