Grupa A - Mandžukić odveo Atletiko u proleće LŠ, Juve sad blizu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.11.2014.
22:37
Izvor: Sportske.net

Hrvat torpedovao Olimpijakos, Atletiko u top 16 i blizu prvog mesta u grupi. Juventusu potreban bod protiv Španaca posle pobede u Malmeu kako bi takođe otišli u nokaut fazu!

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Atletiko je od početka bio bolji tim protiv Olimpijakosa, dobro su pritisli Grke, već na startu je Roberto vadio goste posle šuta Mandžukića.

Ipak, posle desetak minuta Olimpijakos je kapitulirao. Akcija Huanfrana i Arde Turana, ušeprtljali su se Pirejci, lopta je stigla do Raula Garsije koji ne greši, 1:0.

Nakon toga je Atletiko spustio ritam, grčki šampion je pretio preko Abidala koji je posle kornera šutirao preko gola.

Raul Garsija je mogao da duplira prednost, desetak minuta pre kraja prvog dela, ali je u 38. minutu Mandžukić povećao na 2:0. Prethodno je Botija nespretno intervenisao, Hrvatu je ostao lakši deo posla.

U nastavku je španski tim odrađivao posao, posle sat Mandžukić propušta šansu, ali se vođa napada "Kolčinjerosa" iskupio par minuta kasnije. Asistent naravno "duh iz lampe", Arda Turan!

Hrvat se baš nameračio na Grke, još jedan gol već u 65. minutu, za tridesetak je postigao het-trik. Koke je ovoga puta centrirao, Mandžukić se poklonio, poker u mreži Roberta.

Do kraja su Španci spustili nogu sa gasa, matematički su u top 16, a dovoljno je da ne izgube sa više od jednog razlike u Torinu pa da budu prvi u grupi.

Golove iz Madrida možete videti ovde.

U Malmeu, loš teren, motivisani domaćin, Juventus nije mnogo toga uspeo u prvom poluvremenu. Veliku šansu imao je Markisio nakon proigravanja Vidala, ali je Olsen sjajno intervenisao. Imao je još jednu dobru odbranu posle udarca Vidala. Na drugoj strani Šveđani su pretili preko Telina i Forsberga, ovaj drugi je bio najbliži golu kada je iskosa pogodio spoljni deo mreže.

Na startu drugog dela, još jednom Markisio šutira i ponovo Danac na golu Šveđana, Olsen odlično interveniše.

Ređaju se šanse, Juve mnogo agresivniji u drugom poluvremenu, Tevez kasni da ubaci loptu u mrežu. U narednom napadu Italijani stižu do vođstva, Markisio je asistirao Ljorenteu, ovaj pobegao odbrani, zaobišao Olsena i zatresao mrežu, 1:0 za goste.

Onda je Juve propustio još par šansi da dotuče rivala. Ređale su se opasne situacije Morata je pogodio prečku sa dva metra, na kraju Tevez u 87. minutu konačno uspeva da dotuče umorne Šveđane i sada je Juve na korak od osmine finala, dovoljno je da ne izgubi od Atletika kod kuće u poslednjem kolu.

Šveđani nezadovoljni suđenjem, smatraju da je drugi gol neregularan, ali realno nisu pokazali ništa u nastavku i trebalo je da pretrpe i ubedljiviji poraz.

Golove iz Švedske možete videti ovde.

Atletiko - Olimpijakos 4:0
Malme - Juventus 0:2

Atletiko 12
Juventus 9
Olimpijakos 6
Malme 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Contentissimo
Wednesday, 26.11.2014
23:42

u kakvoj smo situaciji bili prije 2 kola ovo sad izgleda fantasticno, jos da ga je Arturo dao proslo kolo u 94. minuti i matematicki bi bili sigurni, ovako bod nam dosta, ali moramo biti oprezni jer i ATM nece biti bez motiva s obzirom da je i trka za 1. mjesto sada otvorena

Fino alla fine forza Juventus :D

avatar
4k4.Dex
Thursday, 27.11.2014
10:27

Otvorena trka za prvo mesto? Atletiko ima 12 bodova i gol razliku +11 a Juve 9 bodova i gol razliku +3. Kako si zamislio da Juventus uopste pobedi ekipu kao sto je Atletiko, a kamoli da i h dobiju 4-5 golova razlike? Juve je o meni zavrsio takmicenje posle ovih grupa, a nisu ni zasluzili da idu dalje.

avatar
juventino
Thursday, 27.11.2014
17:01

procitaj pravilnik.. prvo se gleda medjusobni duel.. juve svakom pobjedom od 2 gola razlike ce biti prvi.

avatar
goran984
Thursday, 27.11.2014
12:08

Vidi se koliko si zelen,pa ne znas ni pravila a ni sistem L.S.moras se malo poduciti da bi replicirao komentare...