Grupa A - Heroj Roberto srušio Juve, Atletiko dao pet za poluvreme!

Autor: Boris Jovanović
sreda 22.10.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Pirej gori, Pajtim Kasami doneo pobedu Olimpijakosu protiv Juventusa. Junak neverovatni Roberto Himenez, golman Olimpijakosa doveo do očaja Italijane. Atletiko se raspucao u drugom poluvremenu, na kraju 5:0 za Špance protiv Malmea.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Olimpijakos je bio bolji rival u prvom poluvremenu, pretili su Čori Domingez, Kasami, na drugoj strani najbolju šansu je Juventus imao kada je sa gol linije izbačena lopta posle udarca Teveza. Argentincu je Mažić opravdano poništio gol, nakon greške Roberta čuvara mreže Grka, a za sporost u odbrani Italijani su kažnjeni posle 35 minuta.

Naime, Pirlo koji je delovao potpuno izgubljeno je pogrešio po treći put na sredini, brza kontra domaćih, Domingez i Mitroglu su pripremili šansu Kasamiju, Albanac ne greši, Bufon nemoćan, 1:0. Do kraja prvog poluvremena samo jalovi napadi Juventusa, pa su Pirejci zasluženo otišli na odmor sa minimalnom prednošću.

Ni u drugom poluvremenu se nije ništa promenilo, probao je Morata, ali je Kasami promašio zicer i šansu da dotuče očajne Italijane. Najbolju priliku imao je Alvaro Morata, sam na pet metara je pogodio svog zemljaka Roberta. Roberto je bio junak, odbranio je prvo pokušaj loba Pola Pogbe, pa zatim i udarac Teveza. Nekadašnji čuvar mreže Benfike i Saragose je izrastao u junaka. On je skinuo još jedan čist gol, sanjaće ga Morata, lopta se posle intervencije golmana Olimpijakosa odbila u prečku.

Bilo je vremena da neverovatni golman Olimpijakosa odbrani i udarac Teveza. Juventus je pao u Atini, i sada će imati dosta problema da dođu do osmine finala. Kako su igrali u prvom poluvremenu, nisu ni zaslužili.

Gol iz Atine možete videti ovde.

U Madridu problemi za Atletiko, nisu nalazili put do gola Malmea. Olsen gotovo nezaposlen, samo jednom je bio gotovo savladan kada je Grizman pogodio okvir gola. Probao je na drugoj strani Erikson, poništen je i opravdano gol "Kolčinjerosima" u uvodnih 10 minuta. Čini se da su Šveđani iznenadili čvrstom i organizovanom odbranom španskog prvaka.

U nastavku su stvari došle na svoje mesto, čim je počelo drugo poluvreme, najbolji na terenu Arda Turan je asistirao Kokeu koji ne greši, radost na "Kalderonu", 1:0 za Atletiko.

Posle sat vremena sve je bilo jasno. Koke je asistirao Mandžukiću koji je rešio pitanje pobednika, a onda je isti igrač omogućio i Grizmanu da se upiše u strelce. Za dvadesetak minuta je Olsen tri puta kapitulirao. Do kraja i štoper Godin uspeva da se upiše, na kraju i Ćerći postavlja konačnih 5:0. Furiozno  poluvreme Atletika i prvo mesto u grupi sa 6 bodova koliko ima i Olimpijakos, ali uz bolju gol razliku "Jorgandžija".

Juve i Malme imaju po 3 boda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke