Grupa A - Gori Pirej, Karlitos Tevez prekinuo post!

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.09.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Olimpijakos pokazao koliko je jak na svojoj tvrđavi, oborio vicešampiona Evrope. Karlos Tevez posle 1988 dana strelac u Ligi šampiona, sa dva gola doneo pobedu Juventusu protiv Malmea!

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Posle početnog ispitivanja snaga, Pirej je eksplodirao. Artur Masuako je levicom matirao golmana Atletika Oblaka. Lopta je odskočila prevarila Slovenca, neočekivano dobar start grčkog šampiona. Ovaj mladi fudbaler je stigao iz Valensijena i debituje u evrokupovima. Prvi pokušaj Atletika nakon dvadesetak minuta, Mandžukić nije bio precizan. Hrvat je bio glavna opasnost za Roberta, ali to nisu bile baš zrele prilike.

Atletiko je opsedao gol domaćih, pretio, ali se odbrana Olimpijakosa predvođena Abidalom odlično držala.

A onda nova kontra, Mitroglu i Afelaj su izigrali Špance, Holanđanin koji je proveo nekoliko godina lečeći se, uspeo je da iskoristi kiks vicešampiona Evrope, 2:0!

Gosti su uspeli da se vrate u meč, Mario Mandžukić je iz četvrtog pokušaja zahvatio loptu kako je želeo, ostalo je grčkom golmanu samo da izvadi loptu iz mreže, rezultatska neizvesnost vraćena.

U nastavku najbolju šansu za izjednačenje je imao Francuz Grizman, ali je Roberto bio na visini zadatka. Španski golman se isprsio pred zemljacima.

Ali, Olimpijakos je pacifikovao "Jorgandžije", čekao svoju šansu, ona je stigla, povratnik iz PL, Kostas Mitroglu je nastavio tamo gde je stao prošle jeseni, 3:1 za grčkog šampiona.

To nije bio kraj na "Karaiskakiju", Grizman je na asistenciju Kokea u 87. minutu smanjio na 3:2.

No, nisu uspeli da izbegnu poraz, Atletiko je neočekivano pao i iskomplikovao stvari, ali Olimpijakos će svakako biti ravnopravan rival Špancima i Italijanima u borbi za osminu finala. Inače, u ekipi Olimpijakosa je odličan meč odigrao Luka Milivojević.

Juve nije uspevao da nađe put do gola Malmea. Pokušao je Asamoa dva puta, na drugoj strani Bufon je morao da vadi kestenje iz vatre pred Eriksonom. U svakom slučaju, ličilo je to na neke predstave italijanskog šampiona u Evropi prošle sezone. Tevez se puno mučio, u nekoliko navrata je mogao bolje da reaguje. Podsetimo bez gola 1988 dana u Ligi šampiona.

U samom finišu prvog dela Lihštajner u izglednoj poziciji, nije uspeo da asistira Asamoi. Slabo poluvreme za Juve...

U nastavku je prvo Olsena probao da savlada Ljorente glavom, a onda je Johanson sjajnom intervencijom spasao siguran pogodak posle akcije Pogbe i Lihštajnera.

Videlo se da Italijani stežu obruč, neminovno se dogodilo posle sat vremena. Sjajna akcija Asamoe i Teveza, Argentinac ne greši, konačno gol u Ligi šampiona, Juventus je otključao bravu Šveđana. Odmah posle toga je Ljorente mogao da otkloni dilemu, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Do kraja je Juve spustio tempo, ali su Ljorente i Pogba ponovo propustili priliku da dotuku Malme. Španac se ispromašivao, desetak minuta pre kraja mu je Olsen skinuo dva zicera u jednom napadu.

I onda u samom finišu Tevez nastavlja seriju započetu protiv Udinezea u subotu. Iznenadio je Olsena iz slobodnjaka, postavio konačnih 2:0, i onda ispraćen ovacijama izašao sa terena, zamenio ga je Đovinko.

Pobeda i olakšanje, Juve je uzeo bodove protiv autsajdera što im nije polazilo za rukom prošlih sezona.

Golove Teveza možete videti ovde.

Grupa A:

Juventus - Malme 2:0
Olimpijakos - Atletiko 3:2

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke