Grupa A - Favoritima po bod, ludilo u Sofiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.09.2016.
22:45
Izvor: Sportske.net

Sve tri utakmice prvog kola evropskog dela kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u okviru Grupe A odigrane u utorak uveče. Francuzi i Holanđani osvojili po bod na gostovanju, Bugarska teškom mukom pobedila Luksemburg.

Beta/Pontus Lundahl/TT via AP
Beta/Pontus Lundahl/TT via AP

Povezane vesti

Utakmicama u Borisovu, Sofiji i Stokholmu večeras je počela borba za plasman na Svetsko prvenstvo u okviru Grupe A u kojoj se nalaze selekcije Belorusije, Bugarske, Francuske, Luksemburga, Holandije i Švedske.

Vicešampion Evrope osvojio je samo jedan bod na gostovanju Belorusiji u Borisovu (0:0) iako je u svakom smislu reči reprezentacija Francuske dominirala na terenu.

Domaćin se opredelio za defanzivnu taktiku pa je meč završen a da Belorusija nije uputila nijedan udarac u okvir gola koji je branio Stiv Mandanda!

"Galski Petlovi" su imali posed, kontrolu nad igrom, sijaset prilika, ali je na kraju obema selekcijama pripao po bod i svakako da više razloga za zadovoljstvo imaju reprezentativci Belorusije.

Jako interesantna utakmica igrana je u Stokholmu gde je Švedska ugostila Holandiju što je bio prvi takmičarski meč "Vikinga" u post Zlatanovoj eri.

Holandija je večeras bila bolji rival i zaslužila pobedu, ali je utakmica završena rezultatom 1:1 (1:0) i podelom bodova.


Golove pogledajte OVDE!

Već u četvrtom minutu Holandija je izvela odličnu akciju koja je Klasenu omogućila da se nađe oči u oči sa golmanom Švedske ali je iz tog duela kao pobednik izašao Robin Olsen.

Domaćin je u 18. minutu zapretio preko Forsberga a vodeći pogodak za Šveđane postigao je Markus Berg nakon greške Kevina Strotmana.

Nastavak meča doneo je apsolutnu dominaciju gostujuće selekcije koja u 67. minutu stiže do izjednačenja preko Veslija Snajdera koji je natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu večeras odličnog Olsena.

Do kraja su gosti jurili drugi pogodak i stigli do njega u 91. minutu ali je Bas Dost rukama odgurnuo svog čuvara pre no što je loptu smestio u mrežu pa je gol poništen i ostalo je 1:1.

Bugarska je na stadionu "Vasil Levski" ugostila Luksemburg i slavila rezultatom 4:3 (1:0) a sigurno je da će o toj utakmici biti dosta reči u danima koji slede.

Domaćin je na poluvremenu imao gol prednosti a gosti su na startu drugog dela preokrenuli rezultat i poveli sa 2:1. Nakon toga su Bugari dodali gas i stigli do preokreta (3:2) da bi potom primili gol u 91. minutu.

Činilo se da će naše istočne komšije doživeti veliki neuspeh na startu kvalifikacija ali onda Aleksandar Tonev pogađa u 92. minutu za konačnih 4:3 i tri boda koji su Bugare lansirali na čelo tabele posle prvog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Wednesday, 07.09.2016
11:13

Onaj marchelino nisam znao da igra za bugarsku, prejak igrac

avatar
Srba Stamenkovic
Wednesday, 07.09.2016
09:18

Luksemburg je bio uspešna reprezentacija u pedesetim. Imali su nekoliko učešća na OI.

avatar
Wednesday, 07.09.2016
11:07

Tako je, a '64 je malo falilo da se plasiraju na zavrsni turnir (polufinale) EP, ispali su od Danske posle majstorice.

avatar
chaki
Tuesday, 06.09.2016
23:55

I onda po nekim strucnjacima ovde nasi trebaju da dobiju svaku utakmicu a pogledajte samo ove rezultate

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 06.09.2016
22:55

Rafael Varan bio kapiten francuske na vecerasnjem mecu...bravo igracino

avatar
Tuesday, 06.09.2016
22:55

Luksemburg alooo!!! Danas svi igraju fudbal :)))))

avatar
Wednesday, 07.09.2016
08:31

Ne samo fudbal, oni sada igraju i rukomet, njihov prvak izbacio Vojvodinu...