Greši li Venger sa Ozilom?

Autor: Boris Jovanović
petak 19.09.2014.
11:52
Izvor: Sportske.net

Pritisak medija i navijača raste, Nemac kao senka, Venger kaže da je nekorektno omalovažavati njegove igre. Da li je u pitanju pozicija u timu, zbog čega nije srećan u Londonu. Kako "spasiti redova Ozila"?

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Arsen Venger veruje da su kritičari Ozila zaboravili da se kasno priključio ekipi, tačnije da je stigao 11. avgusta pošto je imao produženi odmor zbog Mondijala.

"Potrebno mu je vreme, ali nefer je upirati prstom u njega, pošto ni ostali u ofanzivi nisu uradili ništa u Dortmundu
", smatra "Profesor".

Ipak, kritike na račun Ozila se ne odnose samo na ovu već i drugu polovinu prošle sezone, on je u poslednjih 15 mečeva u prošlom šampionatu nakon dobrog starta bio, da ne upotrebimo težu reč, neprepoznatljiv.

"Zbog čega bi on bio kišobran? Pa mi smo od aprila izgubili jedan meč", ponavlja Venger.

Međutim, mnogi smatraju da problem nije u formi već u poziciji u timu.

Legenda Arsenala, Martin Kion se slaže da ne bi trebalo upirati prstom u jednog igrača.

"Ovo je timska igra, ništa on ni bolji, ni gori nije bio od ostalih. Ali, činjenica je da je u centralnoj roli u Realu bio jedan od najboljih asistenata Evrope. Možda bi Venger mogao da pokuša da ga vrati na mesto koje je igrao u Realu"
, kaže nekadašnji štoper "Tobdžija", sada komentator "Dejli Mejla".

"Rasipaju njegov talenat, on nije dobar u odbrani, treba da igra odmah iza napadača, kada je na toj poziciji, izgleda kao da se ne trudi, a igra sa zapanjujućom lakoćom
", smatra Pol Skols.

U nemačkim medijima kažu da nije problem samo teren, Ozil se nije snašao u Londonu,a i pored toga što ima još par Nemaca u timu, on se oseća izolovano i nije uspeo da stekne nove prijatelje. To se navodno odražava i na igre...

Ostaje gorak podatak da je Ozil u poslednjih 18 utakmica u Arsenalu imao jednu asistenciju, ne može se govoriti o prilagođavanju jer je na početku igrao dobro.

"Nije trebalo da odlazi iz Reala, morao je da se bori. Vidi se da nije srećan, poznajemo Ozila, njegov govor tela otkriva sve, stalno je pognute glave. Ni sa titulom svetskom šampiona njegova reakcija na terenu nije drugačija", smatra Mihael Balak.

Sada se već pojavljuju priče da je on Arsenalov "Tores", da će probati da ga menjaju sa Drekslerom, ali podsetimo, koštao je 50 miliona evra, teško će ga prodati i progutati dobitak.

"Spasite redova Ozila"
, uzvikuju navijači, na potezu su i sam Nemac, i Venger.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke