'Građani' razbili fenejraša, sunovrat Njukasla, veliki preokret Vest Hema, Čelsi 'prosuo mleko' u finišu

Autor: Boban Filipović
subota 05.03.2016.
17:59
Izvor: Sportske.net

Nakon odličnog derbija severnog Londona na premijeri 29. kola Premijer lige, odigrano je još šest mečeva tokom subotnjeg popodneva.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Posldnjeplasirana Aston Vila je uspela da sačuva svoju mrežu tokom prvog poluvremena na 'Etihadu', ali je u nastavku meča ekipa Remija Žarda doživela fijasko i ispraćena kući sa 'pokerom' golova u mreži.

Jaja Ture je probio led na asistenciju Daida Silve, potom je Kun Aguero postigao dva gola u intervalu od 10 minuta, da bi konačnih 4:0 postavio Rahim Sterling tek što je ušao u igru umesto Bonija.

Mogla je da pukne u petarda, Serhio Aguero je promašio penal 20-ak minuta pre kraja.

Aleksandar Kolarov
je ubedljiv trijumf 'Građana' odgledao s klupe za rezerve. Siti se prenuo nakon serije loših rezultata i ponvo je u trci za titilu.

Čelsiju je Mame Biram Diuf 'ukrao' pobedu na 'Stamfordu', Stouk je odneo bod iz Londona golom Senagalca u finišu utakmice.

'Plavce' je doveo u vođstvo Bertran Traore u završnici prvog poluvremena, asistennt je bio Nemanja Matić.

Inače, tri minuta pošto je Matić izašao iz igre, Gus Hidink je umesto njega ubacio Fabregasa, 'Grnčari' su izjednačili. Branislav Ivanović je odigrao ceo meč na poziciji štopera sa kapitenskom trakom na ruci.

U samom finišu su i jedni i drugi imali prilike za pobedu, ali je ostalo 1:1. Ovo je prvi osvojen bod Stouka na 'Stamford Bridžu' u istoriji Premijer lige.

Bornmaut se revanširao Njukaslu za poraz u prvom delu sezone i odneo ceo plen sa 'Sent Džejms Parka'.

'Trešnjice' su povele autogolom Tejlora u 28. minutu igre, King je duplirao prednost gostiju 20 minuta pre kraja, nadu 'Svrakama' da mogu da izbegnu poraz dao je Ajoze Perez deset minuta pre isteka meča, ali je sve dileme razrešio Denijels u nadokandi za konačnih 1:3.

Aleksandar Mitrović je ušao u igru na poluvremenu umesto Rivijera.

Vest Hem je napravio spektakularan preokret i odneo bodove sa 'Gudison Parka' iako je gubio sa 2:0.

Romelu Lukaku je doveo Everton u rano vođstvo, 'Karamele' su ostale sa desetoricom u 34. minutu jer je Kevin Miraljas zaradio dva žuta kartona, ali iako brojčano inferiornije preko Arona Lenona uspevaju da dupliraju prednost nakon desetak minuta igre u nastavku.

Lukaku je promašio penal 20 minuta pre kraja utakmice, a kazna je usledila ubrzo i bila je veoma surova.

Od 78. minuta do poslednjeg sudijskog zvižduka 'Čekićari' postižu tri gola, strelci su bili Mihail Antonio, Diafra Sako i Dimitri Paje u nadoknadi za konačnih 2:3. Bilićev tim je ponovo preskočio Mančester Juanjted i provešće neko vreme na petom mestu na tabeli.

Sautempton i Sanderlend su pobedlili bodove na 'Sent Merizu', završilo se rezultatom 1:1, a oba gola pala su u samom finišu utakmice. Gosti su poveli preko Džermajna Defoa pet minuta pre kraja, a 'Svece' je poraza spasao Viržil Van Dajk u nadokandi posle asistencije Dušana Tadića.

Kumanov tim je poslednjih 15-ak minuta imao igrača manje na terenu, crveni karton je dobio Fonte.

Svonsi je minimalcem savladao Norič na svom 'Libertiju', pobedu 'Labudovima', koji su se preporodili od kako je Italijans Gvidolin preuzeo kormilo, doneo je Islanđanin Gilfi Sigurdson na isteku sata igre.

Današnji program završava se duelom na 'Vikaridž Roudu' između Votforda i lidera Lestera.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoranB
Saturday, 05.03.2016
20:11

Cekao x na Everton za 608€...nBedak..

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 05.03.2016
20:04

Vrlo vazna 3 boda, steta za penal nikako nije ozbiljno izveden. Vila vrlo losa, Kun se polako priblizava Vardiju, i ako skoro pola meceva nije odigrao. Ali sada je najbitnije da se obezbedi LS, sezona je ova vrlo cudna, nikad se ne zna ko moze osvojiti, ali realnost je da su LESTER I TOTENHEM, ipak zasluzili da budu dve vodece ekipe. Ovo danas je bilo odlicno, tacnije 2 pol, je bilo po obicaju. Nadam se da ce se ekipa oporaviti, i Ture igra, samo vidi se po ekipi nedostaje ta zelja, sve u svemu sjajna partija za sve nas... CTWD

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 05.03.2016
19:38

Ovo najludja sezona u istoriji fudbala.Samo jos treba da se desi da na kraju Sampion bude West Hem.

avatar
AxweII
Saturday, 05.03.2016
19:28

Everton surovo kaznjen za brojne promasaje pa i penal koji je MORAO Barkli izvesti pa i Besic koji ga je izborio. WH me podsjetio samo kako je lako izlazio na kraj sa Liverpulom preko ovi snajperskih centarsuteva..Bilic radi sjajan posao i ima na raspolaganju vrlo kvalitetan tim koji je mozda taman dovoljan za LŠ sledece sezone. Gledam ovog Kresvela i Adriana, i kontam kako bi njih dvojica bili sjajna pojacanja za Liverpul u odbrani umjesto Morena i Minjolea..Naravno tu je i Pajet koji bi unaprjedio svaki tim.

avatar
NIKE
Saturday, 05.03.2016
19:22

Šteta zbog primljenog gola, mada i Stoke je zaslužio bod, od mene sve čestitke. Žao mi je Kinga što Pato ne dobija šansu, sve pohvale na račun Traorea, ovim remijem smo mislim izgubili sve šanse za top , ali ionako je to bilo više želja nego realnost posle onog Mourinhovog patosiranja, odmorili su se Fabregas i Kosta, Terry je trenirao, nadam se da će biti spreman za PSG, možda čak i Pedro bude u protokolu, ali na klupi, iduća sedmica je za nas plavce biti ili ne biti. Prvo PSG u LŠ, pa u Subotu Everton u 1/ finala FA kupa, nek nam je dragi Bog na pomoći.

avatar
strucnabudala
Saturday, 05.03.2016
19:19

https://www.youtube.com/watch?v=jSAELstgyp4

avatar
Sportski Paćino
Saturday, 05.03.2016
19:16

Dobra utakmica

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 05.03.2016
19:16

Hidinkara svaku izmenu promašio. Ova utakmica je bila previše intenzivna da bi se ubacio Loftus Čik, takođe nije trebao ubaciti Fabregasa kad smo branili rezultat, al šta sad. Sve u svemu solidna tekma, Traore oduševio

avatar
Brat Sergio (Return)
Saturday, 05.03.2016
19:11

Velika prilika za Lester da pobjedom se odvoji na 5 bodova opet i da nam pokazu koliko je ova liga ustvari losa. West ham igra opasno dobro, ali to je samo zato sto imaju na klupi trenerskog maga Bilica. Bravo cekicari.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 05.03.2016
20:05

Ne da je losa,nego je katastrofalna liga.Siti,Arsenal,Liverpul,Junajted,Celzi,svi ti veliki timovi su totalno pogubljeni.Ali ako je ovakva situacija,nadam se da ce Lester osvojiti titulu,zasluzili su.

avatar
Saturday, 05.03.2016
20:17

O5 se javljaš hahahahah koji jad

avatar
Carina
Saturday, 05.03.2016
19:08

Kako glupo ispustena dva boda, al sreca pa je tibo sacuvao i taj jedan. Mali Traore i zasluzuje da bude drugi napadac, a zasto Remi nije u Kini mislim da ni njemu nije jasno. Mogli smo da se popnemo na7. mesto, ovako tavorimo na 10.. Sva snaga i sva sreca nam trebaju u sredu, dan D

avatar
lamps8
Saturday, 05.03.2016
19:08

Hidink odmorio najbitnije igrace vilijan odlican matic odigrao konacno solidno,oskar opet los trebao je pato dobije sansu da vidimo kako igra ne moze gore od oskara sigruno

avatar
Андер Ерера
Saturday, 05.03.2016
19:07

Ispadaju već prežaljena Vila, Norič i Njukasl, Sanderlend će se opet nekako izvući.

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 05.03.2016
20:10

Uvek se izvuku.,.

avatar
West London
Saturday, 05.03.2016
19:06

Ovo se obilo od glavu ista priča kao protiv norwicha,samo što je stoke bolja ekipa pa su dali gol,tibin šta boksa loptu,nigdje veze,ali odavno je prvenstvo bilo gotovo,traore izrasta u vrsnog napadača,eventualnom pobjedom došli bi na 7 mjesto,ali šta je tu je,RLC je imao pobjedu u nogama,ali to je sad prošlo,slijedi utakmica sezone nadam se dobroj utakmici,ali nikako pristupu it drugog poluvremena.

avatar
United_forever
Saturday, 05.03.2016
19:04

Zelim iz sveg srca da Njukasl ispadne, pa ovo nije normalno koliko oni ne znaju, provlace se skoro svake godine, ove moraju da ispadnu, Burmaut im je odrzao cas fudbala, zao mi je samo pojedinih igraca koji ne zasluzuju da igraju drugu ligu, ali sta da se radi.nP.S. ovo je ne znam koji put da me obaraju na tiketu.

avatar
Can Demir
Saturday, 05.03.2016
19:03

Jedva cekam da dodje Conte da otjera ove manekene

avatar
The KING(guapo)
Saturday, 05.03.2016
19:02

Bertrand Traore zavuce tipican Anrijevski gol,samo da se zavrsi sezona da dodje Konte poteze koje vuce Hiding su smesni evidentno da ne voli Matica video se odmah rezultat ulaskom fabregas.

avatar
Chelsea-blue machine
Sunday, 06.03.2016
17:32

Realno,Matić u kakvoj je formi treba da bude srećan što uopšte igra.

avatar
Beštija1
Saturday, 05.03.2016
19:02

Konacno Pelegrini krenuo ofanzivnije, hvala bogu da je ukapirao vise