"Građani" osvojili "Večni grad" i idu dalje

Autor: Boban Filipović
sreda 10.12.2014.
22:37
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Engleske trijumfovao nad Romom u gostima, prvi put u istoriji na tlu Italije i zbog poraza 'Armejaca' u Bavarskoj obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Junak Samir Nasri, 'Đalorosi' na osnovu prikazanog na terenu imaju za čim za

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

"Vučica" je bolje otvorila utakmicu, na samom startu opasno pretila Džou Hartu, ali Mančster Siti posle izvesnog vremena uspostavlja ravnotežu.

Prvo poluvreme bez golova, bez stopostotnih šansi, uz periodične napadačke izlete na obe strane.

Nastavilo se po gotovo identičnom scenariju i u nastavku, Roma agilnija na startu, ali inicijativa ne donosi promenu rezultata.

Najopasnije je zapretio Miralem Pjanić, tukao je iz daljine, Džo Hart kroti taj pokušaj, da bi nedugo potom usledio šok na 'Olimpiku'.

Na isteku sata igre Samir Nasri je u visini šesnaesterca ukoso s leve strane obezbedio sebi prostor za udarac, majstorski raspalio po lopti, a ona od stative završila u De Sanktisovoj mreži - 0:1.

Situacija se menja, Romi sada treba pobeda, remi sa golovima u trenutku kada Bajern vodi protiv CSKA odgovara Sitiju.

Domaćin odmah posle primljenog gola kreće silovito ka golu 'Građana', ređaju se šanse, ai Maikon, Naingolan, Ljajić, Manolas, te rezervisti Destro i Iturbe ne uspevaju da nađu put do mreže Džoa Harta.

Pet minuta pre kraja regularnog dela Pablo Zabaleta na asistenciju Nasrija overava pobedu engleskog šampiona u 'Večnom gradu' za konačnih 0:2, Siti nastavlja takmičenje u eliti, Roma će u Ligu Evrope.

Adem Lajjić je igrao do 67. minuta, na drugoj strani Aleksandar Kolarov je odigrao poslednjih par minuta, ušao je umesto junaka pobede Samira Nasrija.

Golove s 'Olimpika' pogledajte OVDE.

Moskovski CSKA završava svoju evroavanturu pre zime. 'Armejci' su poraženi od Bajerna na 'Alijanc Areni', Bavarci su slavili sa 3:0.

Tomas Miler je doveo nemačkog šampiona u vođstvo sa bele tačke u 18. minutu, zanimljivo bio je to 400. penal pretvoren u gol u Ligi šampiona.

'Tačku na I' stavljaju Sebastijan Rode i Mario Gece u finišu utakmice, a sve golove iz Minhena pogeldajte OVDE.

Zoran Tošić je bio rezerva na ovoj utakmici, ušao je u igru 25 minuta do kraja.

Konačna tabela grupe E: Bajern 15, Mančster Siti 8, Roma 5, CSKA 5.

Germany Soccer Champions League

U Grupi H je uoči poslednjeg kola jedina dilema bila ko će biti treći.

Atletik Bilbao je opravdao ulogu favorita na svom terenu, dobio BATE Borisov sa 2:0 i nastaviće takmičeneje u Ligi Evrope. Tvorci pobede bili su San Hoze i Susaeta. BATE je oborio rekord po broju primljenih golova u okviru gruone faze u jednom ciklusu, beloruski šampion je kapitulirao 23 puta!

Porto i Šahtjor su u meču bez rezultatskog značaja remizirali na 'Dragau', završilo se 1:1. Rezultat po meri, i jedni i drugi su ranije čekirali mesto u 1/8 finala.

Ukrajince je Stepanenko doveo u vođstvo, prvoplasirane 'Zmajeve' je poraza spasao Abubakar.

Tabela: Porto 14, Šahtjor 9, Atletik Bilbao 7, BATE Borisov 3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
superfrankielamps
Wednesday, 10.12.2014
23:41

Eto prodje i Siti,a koliko su samo pljuvani :P i pomrsice nekom racune u osmini finala ;)