"Građani" igrali loto, Čelsi i Totenhem slavili sa rezervistima

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.09.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Preostalih šest utakmica šesnaestine finala Liga Kupa odigrane su večeras a prvi favoriti Čelsi i Mančester Siti obezbedili su plasman u dalji tok takmičenja.

Beta/AP Photo/Dave Thompson, PA Wire
Beta/AP Photo/Dave Thompson, PA Wire

Povezane vesti

U utorak smo imali prilike da posvedočimo eliminaciju Arsenala iz Liga Kupa kao i maratonsku penal seriju iz koje je Liverpul na kraju ipak izašao kao pobednik.

Sreda je bila rezervisana za preostalih šest susreta šesnaestine finala Liga Kupa a prvi favoriti za osvajanje Premijer lige uspešno su preskočili prepreke u ovoj fazi takmičenja.

Manuel Pelegrini nije previše eksperimentisao u duelu sa Šefild Venzdejom pa je Mančester Siti lako stigao do ubedljivog trijumfa rezultatom 7:0 (0:0).

Golove pogledajte OVDE!

Sa svega nekoliko promena u odnosu na sastav koji igra u Premijer ligi strateg "Građana" je izašao na megdan ekipi za koju nastupa i bivši štoper Crvene zvezde Dejan Kelhar ali koji večeras nije bio na terenu zbog povrede ligamenata kolena.

Svih sedam golova palo je u drugom poluvremenu u periodu od 47. do 90. minuta. Mrežu gostujućeg sastava načeo je Frenk Lampard svojim drugim golom u dresu Sitija a posle njega su se u strelce upisali Edin Džeko, Hesus Navas, Jaja Ture i debitant Hose Anhel Poco, da bi za kraj Lampard "zatvorio radnju" svojim drugim golom večeras a trećim u dresu "Građana".

Kod petog gola asistenciju je upisao naš Aleksandar Kolarov a najbolji pojedinci u ekipi Sitija večeras su bili Frenk Lampard, Hesus Navas i Edin Džeko.

Za razliku od Manuela Pelegrinija, njegov kolega iz Čelsija odlučio je da dobrano promeša karte pa su priliku da igraju protiv Boltona uglavnom dobili rezervisti.

Osim Kejhila i Aspilikvete u timu su se našli igrači koji nemaju veću minutažu u Premijer ligi ali uprkos tome rezultat nije izostao.

Čelsi je slavio rezultatom 2:1 (1:1) što oslikava situaciju na terenu i potvrđuje da su se rezervisti mučili da deluju kao tim i izbore plasman u osminu finala Liga Kupa.

Golove pogledajte OVDE!

Prvi gol za Čelsi postigao je debitant Kurt Zuma, defanzivac kojeg smatraju jednom od najperspektivnijih u Evropi. Bolton je do odlaska na odmor uspeo da poravna na 1:1 prekio Milsa a pobedu "Plavcima" doneo je Oskar u 55. minutu igre.

Totenhem se najviše mučio večeras ali je na kraju izašao na kraj sa bivšim šampionom Evrope Notingem Forestom koji je sve do 71. minuta vodio na "Vajt Hart Lejnu".

Na kraju je bilo 3:1 (0:0) za "Pevce" a Poketino je na teren izveo ekipu koja se suprotstavila Partizanu, s tim što su meč počeli golman Vorm i Roberto Soldado ali je tek po ulasku rezerviste Mejsona domaćin stigao do preokreta.

Golove pogledajte OVDE!

U završnici susreta "Sparsi" su sa tri gola stigli do preokreta i plasmana u osminu finala Liga Kupa ali i do prve pobede posle više od deset dana i dva remija na gostovanjima Sanderlendu i Partizanu, i poraza koji su doživeli za vikend od Vest Bromviča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke