Gracijano Pele pokorio 'Britaniju'

Autor: Boban Filipović
subota 12.03.2016.
17:56
Izvor: Sportske.net

Sautempton odneo ceo plen iz Stouka zahvaljujući robusnom italijanskom napadaču, dok je Bornmaut savladao Svonsi na svom terenu na utakmici gde je viđeno pet golova.

Beta/AP Photo/PA, Chris Ison
Beta/AP Photo/PA, Chris Ison

Povezane vesti

Nakon 'nule' i prave fudbalske uspavanke na 'Kerou Roudu' na premijeri 30. kola, na popodnevna dva meča palo je osam golova.

Gracijano Pele je sa dva gola u prvih pola sata igre utišao najbučniji stadion u Engleskoj i otvorio 'Svecima' vrata pobede protiv Stouka.

'Grnčare' je vratio u život Marko Arnautović početkom drugog poluvremena, ali se ispostavilo da je to bio samo utešan gol. Meč na 'Britaniji' završen je rezultatom 1:2.

Asistent kod drugog gola 'Svetaca' bio je srpski reprezentativac Dušan Tadić. Ronald Kuman ga je držao u igri 75. minuta, u finišu je umesto Duće igrao Sadio Mane. Senegalac je dobio crveni karton u nadoknadi i ostavio drugove na cedilu, na njegovu sreću nije bilo dovoljno vremena da Stouk postigne izjednačujući gol, da izbegne poraz i da onemogući Soton da ga preskoči na tabeli.

Na 'Din Kortu' u Bornmautu, Svonsi je dva puta uspevao da se vrati u egal, ali ne i da izbegne poraz.

'Trešnjice' su prvi put povele u 37. minutu preko Maksa Gradela, koji je iskoristio grubu grešku Fabianskog, ali njihova prednost je trajala nepuna dva minuta. Barou je poravnao veoma preciznim šutem iz solo-prodora i pri rezultatu 1:1 se otišlo na veliki odmor.

Nakon pet minuta igre u nastavku King na asistenciju Gradela donosi novo vođstvo Bornmautu, ali 12 minuta kasnije Gilfi Sigurdson nakon asistencije Baroua ponovo donosi poravnanje.

Ipak, posle pogotka Kuka , koji je bio najviši u skoku nakon jednog prekida u 78. minutu i udarcem glavom zatresao mrežu za 3:2, 'Labudovi' nisu uspeli još jednom da odgovore, pa bodovi ostaju u Bornmautu, koji je ovom pobedom možda i prebrinuo brige oko opstanka.

bornmaut


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke