Gospodin Pep objasnio zašto je Juventus veliki klub

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.03.2016.
15:26
Izvor: Beta

trener Pep Gvardiola je nakon meča pohvalio igrače svoje ekipe, ali i igrače Juventusa, a istakao je i da je Juventus suviše veliki klub da se žali na odluke sudija.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa više emotivno nego taktički uspela da napravi veliki preokret protiv Juventusa u revanšu osmine finala Lige šampiona, uz ocenu da mora da izvuče pouke iz tog duela.

Fudbaleri Bajerna plasirali su se petu godinu uzastopno u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su sinoć u Minhenu posle produžetaka u revanšu osmine finala pobedili Juventus sa 4:2.

Juventus je do 28. minuta vodio sa 2:0 golovima Pola Pogbe i Huana Kvadrada, ali je Bajern izjednačio golovima Roberta Levandovskog u 73. i Tomasa Milera u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, pa je meč odlučen u produžecima. Golove za nemačkog šampiona postigli su Tijago Alkantara u 108. i Kingsli Koman u 110. minutu.

U prvoj utakmici pre tri nedelje Bajern je u Torinu vodio sa 2:0, ali su crno-beli uspeli da izjednače i u dobroj situaciji sačekali revanš.

"Napravili smo preokret zahvaljujući emocijama, a ne taktički. To je fudbal, u jednom trenutku kažu da ste najbolji na svetu, a u drugom da ste katastrofa. Zadržali smo pribranost. U 69. minutu sam mislio da možemo do preokreta, ali samo ako što pre uspemo da postignemo prvi gol", rekao je Gvardiola, preneli su italijanski mediji.

"Žalimo zbog načina kojim smo počeli utakmicu i nadam se da ćemo izvući pouke u četvrtfinalu. Ako želite da osvojite Ligu šampiona, morate da pobedite velike ekipe, a Juventus me je impresionirao. Dali smo četiri gola italijanskom timu, čestitam mojim igračima", dodao je Gvardiola, koji će od sledeće sezone predvoditi Mančester siti.

Direktor Juventusa Bepe Morata nezadovoljan je sudjenjem, posebno zbog poništenog gola Alvara Morate zbog navodnog ofsajda, a Gvardiola je rekao da su sudijske greške sastavni deo fudbala.

"Juventus je suviše veliki klub da bi se žalio zbog toga. Kada izgubite, pružite ruku protivniku i odete kući. Čestitate protivniku. Imali su šanse, postigli dva gola. Možda taj gol nije bio iz ofsajda, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu", rekao je Gvardiola.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je razočaran eliminacijom posle dobre igre njegove ekipe.

"Šteta je što smo eliminisani posle ovako dobre igre, protiv Bajerna koji ima izuzetne igrače. Fudbal je divan, moji igrači su imali šanse, Kvadrado je mogao da povisi na 3:0, Morata je imao nekoliko šansi, a Stefan Lihtštajner je mogao da postigne ključni pogodak", rekao je Algeri.

"Nije bilo lako voditi sa 2:0 u poluvremenu, igrali smo dobro i trebalo je da kontrolišemo bolje nekoliko poslednjih lopti. Nema svrhe govoriti o sudiji. Ja mogu samo da čestitam mom timu. Ovo je bio važan test za nas, igrali smo sa jednim od favorita za osvajanje Lige šampiona. Šteta, uznemireni smo, ali moramo to da ostavimo po strani jer nas u nedelju čeka torinski derbi, a zatim ide pauza tokom koje će se oporaviti nekoliko povredjenih igrača", dodao je trener italijanskog šampiona.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu. Osim Bajerna, medju osam najboljih plasirali su se i aktuelni evropski i svetski prvak Barselona, Atletiko Madrid, Benfika, Mančester siti, Pari Sen Žeremen, Real Madrid i Volfsburg.

Četvrtfinalne utakmice igraće se 5. i 6. aprila, a revanši su na programu sedam dana kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 17.03.2016
22:28

nosam mrzio nikog.i nista jedno 7 8, godina al sad je dosta mrznja se vraća u moje srce, gvaediola mrzim te iz dna duse! sve si osvojio zahvaljujuci uefi i sudijama, mrzim te podmukli gade!

avatar
GetOverHere
Thursday, 17.03.2016
23:42
avatar
Mario Götze - Return
Thursday, 17.03.2016
22:03

Juve je klub koji realno zasluzuje da igra barem polufinale, ali sastali su se rano sa nama i ispali...

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 18.03.2016
05:35

jest vi ste super mocni, tolko ste mocni da smo vas rasturili u prvom poluvremenu duplo gore nego vi nas, a vi ste onako u optrinu igrali samo zahvljajuci treneru koji se plasi, koji nema hrabrosti nimalo. Al ne sikiraj se uefa gvardioli nikad ne pomaze u finalima ili polufinalu, tad ispdate!

avatar
Mario Götze - Return
Friday, 18.03.2016
21:12

Videcemo... Ja zaista cenim Juve, i krivo mi je sto ste ispali vec u osmini finala...

avatar
Lionel 10 BARCELONA
Thursday, 17.03.2016
19:40

Najveci krivci Alegri i BUFON za prvi gol

avatar
Đorđe Dangubić
Thursday, 17.03.2016
19:36

Ovo je bilo na jedvite jade, neće se Bajern ni ove sezone ljeba najes protiv top klubova isto kao i prošle 2 godine.

avatar
mrancic
Thursday, 17.03.2016
17:41

Alegri upropastio Juve. Totalni krivac za poraz svog tima. Isuvise respekta za Bajern koji je do izlaska Morate bio nadigran.

avatar
ppera1
Thursday, 17.03.2016
17:35

Šteta je što su se sreli u ovoj fazi LŠ, jer su i jedni i drugi dokazali da su zaslužili prolaz dalje...

avatar
drazen pfc
Thursday, 17.03.2016
17:29

Video bi tebe pep da ti u tako vaznom trenutku poniste tako vazan i regularan gol..lako je palamuditi kada ti sve ide na ruku..p.s. Ne osporavam trenerski kvalitet pepa vec verbalni!

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 17.03.2016
18:22

Pe evo 2010-e protiv Intera je Barsi/Pepu ponisten cist gol u zadnjoj minuti za prolaz u finale

avatar
Gaucho10
Thursday, 17.03.2016
16:59

Iskreno sam odusevljen Juveom, teoretski su neporazeni u oba meca protiv velikog Bajerna.nNisam ocekivao da mogu nesto da urade u prvom mecu, a kamoli da poved 0:2 u gostima.Juve je pokazao koja je razlika izmedju njih i ostalih klubova u Seriji A.nPred njima je svetla buducnost!n(Barca fan)

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 17.03.2016
16:35

Bajern je samo dodao gas u drugom poluvremenu,zestoko su napdali i sabili Juventus u sesnesterac.Neko kaze zasto se Juve povukao,pa Bajern ga je primorao na to.B

avatar
Thursday, 17.03.2016
16:29

Sreckovici uz pomoc sudija...

avatar
Thursday, 17.03.2016
22:07

Nismo jedini...