Gold Kup - Poznati parovi 1/4 finala

Autor: Boban Filipović
četvrtak 16.07.2015.
19:13
Izvor: Sportske.net

Rano jutros dobili smo poslednjeg učesnika nokaut faze šampionata Severne i Srednje Amerike. To je reprezentacija Kube koja će u četvrfinalu na megdan domaćinu. Meksiko i Trinidad i Tobago odigrali meč za 'infarkt'.

BETA/AP Photo/Gerry Broome
BETA/AP Photo/Gerry Broome

Povezane vesti

Grupna faza KONKAKAF Gold Kupa je završena sinoć, a rezultati poslednjeg kola utakmica grupe C dali su odgovor na pitanje ko će na koga u četvrtfinalu.

Kuba i Gvatemala su u Šarlotu igrale meč za plasman u nokaut fazu i za treće mesto u grupi, obe ekipe su morale da idu na pobedu jer bi remi značio da El Slavvador, trećeplasirani iz grupe B otišao dalje.

Kubanci su trijumfovali rezultatom 1:0, gol vredan 1/4 finala postigao je Maikel Alhandro Rejes u 73. minutu utakmice.



Nešto kasnije usledila je i borba za plasman za prvo mesto u grupi C, Meksiko i Trinidad i Tobago su odigrali totalno lud meč, pun preokreta, koji se završio rezultatom 4:4.

Zanimljivo, u prvom poluvremenu pao je samo jedan gol kojim je Paul Agiljar doveo 'Sombrerose' u vođstvo.

Karlos Vela je duplirao prednost Meksika početkom drugog poluvremena, ali Trinidan i Tobago prave neverovatan preokret, u intervalu od 55. do 67. minuta Memo Očoa je tri puta vadio loptu iz mreže!

Strelci su bili Kamings u dva maha i Kenvajn Džnons.

Usledio je lud finiš, Meksiko preko Andresa Gvardada poravnava rezultat dva minuta pre kraja regularnog dela, a Kenvajn Džons u 90. minutu postiže autogol nakon kog Meksiko okreće na 4:3.

Trinidad i Tobago ipak u susijkoj nadoknadi uspeva da izbegne poraz i završi kao prvi u grupi. Konačnih 4:4 postavio je Maršal u 93. minutu.



Poredak u grupi C: Trinidad i Tobago 7, Meksiko 5, Kuba 3, Gvatemala 1.

Parovi četvrtfinala:

SAD - Kuba
Haiti - Jamajka
Trinidad i Tobago - Panama
Meksiko - Kostarika


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke