Gold Kup - Kostarika i Panama bez pobede do nokaut faze

Autor: Boban Filipović
sreda 15.07.2015.
14:51
Izvor: Sportske.net

Rano jutros je odigrano poslednje kolo u okviru grupe B na šampionatu Severne i Srednje Amerike. Dobii smo epilog, a najviše je profitirala trećeplasirana repetenacija iz grupe A Panama.

BETA/AP Photo/Mark J. Terrill
BETA/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Jamajka je minimlanom pobedom nad El Salvadorom osigurala prvo mesto u grupi B.

Jedini gol na utakmici postigao je MekKliri 20 minuta pre kraja. El Salvador je poslednjih desetak minuta imao čoveka više na terenu, ali nije uspeo da se spase poraza, te tim svim silama iščekivati remi na večerašnjem meču grupe C između Gvatemale i Kube kako bi obezdedio učešće u 1/4 finalu KONKAKAF Gold Kupa.



Prvi favorit grupe B i najprijatnije iznenađenje prošlogodišnjeg Mondijala, Kostarika, odigrala je bez golova protiv Kanade i sa tri remija završila na drugom mestu.

Za Kanađane je takmičenje gotovo, poslednji su u grupi.

Konačna tabela grupe B: Jamajka 7, Kostarika 3, El Salvador 2, Kanada 2.

Ovakav poredak legao je Panamcima "k'o budali šamar". Trećeplasirani tim iz A grupe će u 1/4 finale iako je, kao i Kostarika, odigrao sve tri utakmice nerešeno.

Sutra ujutro biće poznati svi četvrtfinalisti, ostalo je još jedno mesto, dilema će biti otklonjena nakon utakmice Gvatemala - Kuba, a kako već rekosmo El Salvador bi profitirao ako ne bude pobednika. Meksiko i Trinidad i Tobago igraju za prvo mesto u grupi C, ostrvskoj državici odgovara i remi.

Dakle, za sada su plasman u nokaut fazu osigurali: SAD, Haiti, Panama, Jamajka, Kostarika, Trinidad i Tobago i Meksiko.

Jedini za sada poznat četvrtfinalni par je Jamajka - Haiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke