Glejzeri dobro prošli

  • 11. avgust 2012.

  • 08:58

  • Izvor: Sportske.net

Mančester junajted je ponovo na berzi. Glejzeri su uspeli u nameri da prikupe novac kako bi isplatili deo dugova.


Glejzeri su uspeli u svojoj nameri da prodajom inicijalnog paketa akcija prikupe novac za vraćanje dela dugova, ali i da izvrše tržišnu procenu vrednosti kluba.

Njujorška berza je juče bila u bojama Mančester junajteda, a Glejzerima je čak pripala i čast da daju znak za početak trgovanja. Akcije su prodavane po ceni od 14 dolara po akciji, a Glejzeri su uspeli da prodaju čitav paket od 10 miliona akcija i da na taj način prikupe oko 140 miliona dolara.

Polovina sume ide direktno u džep vlasnika Junajteda, a druga polovina ide za vraćanje kamata na kredite koje su Glejzeri uzeli na račun kluba kad su kupovali Mančester junajted. Tako će deo od oko 420 miliona funti duga koji su na leđima kluba sa Old Traforda biti vraćen, a Glejzeri će dobiti priliku da u narednih godinu dana smisle način za vraćanje ostatka.

Dobra vest za navijače je da je klub procenjen na oko 1.5 milijardi funti, pa je sada realno očekivati da se i pregovori sa katarskim šeicima nastave sa realnijim izgledima za dogovor.

Jučerašnji dan je završen sa cenom od 14.05 dolara za akciju, a trgovanje akcijama Junajteda (MANU) možete pratiti preko ovog linka.

Komentari

blog comments powered by Disqus s

Digital Day

VESTI PO KLUBOVIMA

U Fokusu

Mojes - Na putu za Golgotu...

Simbolično, za Uskršnji vikend, Dejvid Mojes je poneo krst na leđima, njegov odlazak je iskupljenje za Glejzere i igrače. Čisto da se ne zaboravi, Junajtedov neuspeh je itekako deljiv, makar i onaj koji je platio ceh morao da proguta sve iz tanjira...

Dalje...

Izjava dana

Od Stivena Džerarda nema bolje veznog fudbalera na svetu!

Brendan Rodžers

Brendan Rodžers

Glas naroda

"Večiti", svaka bi vas birtija poželela!

Formula je sledeća, ko je dalje od državnih jasli piše saopštenja, onaj drugi odgovara sa visine. Onda se umeša savez sa opštim mestima, pa neko poviče "privatizacija" i svi se razbeže. Umesto zaključka, prisetite se kako je izgledao jesenji derbi.

Dalje...