Gereirov "ples sa vukovima"

Autor: Boban Filipović
sreda 21.09.2016.
14:59
Izvor: Sportske.net

Briljirao je sinoć Portugalac na 'Volksfagen Areni', gde je njegov novi klub 'petardom' nastavio strašnu seriju.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Trener Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel je pred gostovanje u Volfsburgu izjavio da je Rafael Gereiro toliko dobar i polivalentan igrač da je šteta vezati ga za jednu poziciju.

Na minulom Evropskom prvenstvu selektor Portugalije Fernando Santoš ga je držao na levom beku, Gereiro se od početka nokaut faze ustalio u startnoj postavi istisnuvši iz iste Eliseua. To je bila jedna od ključnih taktičkih promena koja je Portugalce prenula iz letargije koja ih je morila tokom grupne faze, znamo šta se sve posle događalo.

Kao prvak Evrope omaleni portugalski reprezentativac je stigao u Dortmund, doveden je iz Lorijena, gde je blistao prethodnih par sezona. Naročito se isticao kod izvođenja prekida, davao je evrogolove iz slobodnjaka i upisao pregršzt asistencija. Iz tog razloga su navijači ovog francuskog kluba prozivali Santoša po društvenim mrežama tokom minulog EP zbog čega se Kristijano Ronaldo laća slobodnih udaraca pored živog Gererira kada je opšte poznato da prva zvezda 'Selesaoa' na svakih 50-ak puta pogodi okvir gola, a na stotinak izvedenih postigne gol. Međutim, to je bila 'borba sa vetrenjačama', zna se vrlo dobro da je Ronaldo u fazonu 'prvi za moju' i koliki je njegov ego...

Elem, Gereiro je u Dortmundu krenuo sjajno, premda ga Tuhel ne koristi kao levog beka. Na toj poziciji je Šmelcer, a Portugalac igra isturenije, kao levi vezni sa dosta slobode u igri.

Prvi gol u dresu svog novog kluba postigao je u Varšavi protiv Legije, kojoj je u prvom kolu grupne faze Lige šampiona isporučeno 'pola tuceta' golova, a sinoć je u demoliranju Volfsburga načeo rivala postigavši prvenac u Bundesligi i pri tom uz to upisao dve asistencije - petom za Obamejanga, dok je Piščeka pogodio u trepavicu posle kornera. Učestvovao je i u akcijama 'Milionera' i kod preostala dva gola.

Pogledajte u prilogu Gereirovu maestralnu partiju protiv "Vukova" u 'kratkim crtama'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Arsenal4ever
Friday, 23.09.2016
15:45

Koliko dobar igrač ,strašno

avatar
barça mes que un clu
Wednesday, 21.09.2016
21:03

Borusija nista nije izgubila odlaskom Klopa. Cak sto vise Tuhel radi odlican posao. A Gerero im je odlicna kupovina.

avatar
Mehmet Scholl
Wednesday, 21.09.2016
18:27

Znaci za 2god eto njeg u Bayern.

avatar
Lord Bobinjo Rulz!!!
Wednesday, 21.09.2016
17:16

Strasan igrac to se videlo na EP u Francuskoj.

avatar
Ole Gunar Solšer
Wednesday, 21.09.2016
15:49

Tuhel je genije.