Gde je Markec pogrešio i da li je Vermez u pravu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.01.2017.
13:35
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Nekadašnji trener Partizana kod koga se svojevremeno Lazar Marković i afirmisao, oglasio se posle još jedne neuspele epizode u klupskoj karijeri popularnog ''Markeca''.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Da je potencijal koji je pokazao tokom nastupa u Partizanu zaista na evropskom nivou, Lazar Marković je potvrdio igrama u dresu lisabonske Benfike, gde se sjajno snašao i svojim igrama izborio za transfer u Premijer ligu, u ekipu slavnog Liverpula.

Međutim, tada počinju njegovi problemi. Na ''Enfildu'' nije uspeo da se nametne, pa je počela selidba na pozajmice, prvo u Fenerbahče, pa u lisabonski Sporting, a od pre par dana i u engleski Hal.

Iako je Marković optimista i veruje da će u Halu ponovo pokazati koliko zaista vredi, njegov bivši trener iz vremena dok je branio boje Partizana Vlada Vermezović smatra da je ''Markec'' požurio sa odlaskom na Ostrvo.

''Posle neuspešnih epizoda u poslednja tri kluba jasan zaključak jeste da Marković nije pogodio sa odabirom klubova. Trebalo je bar još sezonu ili dve da ostane u Benfiki kako bi se navikao na evropski fudbal i uređenu sredinu.

No to je pitanje za ljude koji vode njegovu karijeru, ne za mene. Nije uspeo da se prilagodi u Engleskoj, a taj period adaptacije je skraćen zbog ogromnog uticaja novca'',
izjavio je Vermezović, a prenosi ''Alo''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 26.01.2017
12:59

Ima i toga, ali u fudbalu ili znas ili ne znas. Uspori se razvoj, ne napreduje skoliko se ocekialo ili recimo ne dostignes pun potencijal, ali jedno je sigurno, ako si dobar, tesko ces porpasti kad vec stupis na veliku scenu. Dobri koji porpadnu propadaju jer nikad ne dobiju sansu na sceni zbog nekish sporednih razloga. KAd je dobijes ko Markovic ako zaista vredis radis i trudis se, i ces uraditi ensto kad tad. Nije j skasno, ali ako ne pocne da s edokazuje gotov je sa njim.

avatar
Mitrandir
Wednesday, 25.01.2017
21:45

Moje misljenje je da je za mlade srpske igrace Belgija, Holandija, malo slabiji klubovi u Spaniji i Italiji. Ne moze on sa 18-19 godina iz JSL u Premier ligu i jos ocekivati da uspije ili zablista. Prvo sto je razlika izmedju liga nebo i zemlja, drugo sto tamo mogu dobiti jednu eventualno dve sanse pa sta urade - urade.

avatar
BRAT IGI
Wednesday, 25.01.2017
19:34

eh da se markec ovde ista pitao.

avatar
kergo
Wednesday, 25.01.2017
18:14

nece da trenira,umislio da je fudbaler. ako nemas snage i kondicije,premijer liga te pojede za dorucak. a uz to se boji duela. to je jedino pravo objasnjenje. kad mu ugovor istekne i uzme zadnju paru u liveru,eto njega u partizanu!

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 25.01.2017
15:59

Nadao sam se da ce biti uzdanica Srbije ali nazalost nista od njega. Pa i u Partizanu nije igrao puno, mnogo se igraca proda kao neki superstarovi a nisu bili ni standardni. Evo kako se prica i za Vlahovica da je dijamant, Mesi itd a retko igra

avatar
magister
Wednesday, 25.01.2017
15:46

Markec mora da se popravi. Da igra konkretnije. Da u defanzivi igra kao što je igrao u Liverpulu, to je bilo dobro, da u ofanzivi deluje sa prodorima ne kad je gomila igrača ispred, već da se ubacuje u prostor i deluje 1 na 1, uz maksimalnu koncentraciju kad je u šansi, da poveća procenat realizacije i asistencija. Manje da učestvuje u kreiranju igre, više da se nudi sprintom na 30m od gola, da pazi na ofsajde. Tako će njegova brzina i solidna tehnika u 1 na 1 doći do izražaja.

avatar
aeon
Wednesday, 25.01.2017
21:58

Markec nazaduje već dve godine. U godinama u kojima je trebalo da najviše napreduje. Zato je odlazak pre 24, 25 u inostranstvo pogrešan. Mnogo, ogromna većina talenata propadne, ne razivije se, zaradi manje, ne doprinese svojim klubovima. Ostankom bi se razvili, klubovima doneli bolji rezultat u Evropi, bolje igrali u reprezentaciji i dostigli znatno više cene, a to znači - ukupno znatno veća zarada u toku karijere, iako bi igrali prve dve tri godine za male pare. Ovo sam negde pročitao, nije moje. Ali se slažem.

avatar
MladoKolonac
Wednesday, 25.01.2017
15:30

Nije on pogrešio u odabiru sredine nego sporta. Što reče Ivan Golac jednom prilikom, dečko je posvađan sa loptom i tu se svaka ozbiljna rasparava završava.

avatar
Golzalo Higuain
Wednesday, 25.01.2017
15:18

sto ne volim kada se.pravdaju igrači bez talenta

avatar
Red Demon
Wednesday, 25.01.2017
15:07

Pisite da je Kutinjo potpisao ugovor..

avatar
neme
Wednesday, 25.01.2017
14:58

Izabrao pogresan klub koji neguje trkace na duge staze,trpi eventualno jednog znalca,da je otisao u Sevilju,Sosijedad,Seltu sad bi bio evropska klasa.

avatar
VicenteCalderon
Wednesday, 25.01.2017
14:42

potpuno u pravu je vermez! na zalost mislim da ce i grujic isto proci (kamo srece da gresim) jednostavno su mladi i neafirmisani otisli na najvecu scenu, u klub koji pretenduje na visok plasman i nema vremena da ceka i istrpi mlade igrace! svakako je bolja opcija bila neka slabija liga kao period prilagodjavanja na evropu! svako dobro zelim obojici! nadam se da ce napraviti sjajne karijere