Gazdinom stpljenju kraj, Manćini dobio ultimatum!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 01.03.2016.
09:41
Izvor: Sportske.net

Inter se raspao u drugom delu sezone, osim finansijskih problema klub muče i Manćinijeve loše procene. Neće dočekati kraj marta na klupi?

BETA/AP Photo/ Massimo Pinca
BETA/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Inter je pobeđivao bez igre u prvom delu sezone, ali je rezultat majka svih utisaka. Ipak, i tada su mnogi upozoravali da će, ako ne poprave igru doživeti brodolom, što se i desilo.

Naime, skliznuli su sa prvog mesta krajem godine na peto, a Milan im je prišao na bod, pa nikoga neće čuditi ako na kraju ostanu i van top 5. I dalje postoji nada u treće mesto, ali ona je sve manja, pogotovo jer odnosi u timu nisu dobri.

Sve je počelo svađom posle jedne utakmice u decembru, to je zataškano, priča se da su Jovetić i Manćini bili glavni akteri, Crnogorac je kažnjen, a od tada za njega nema mesta u timu. Šansu dobija na kašičicu, dok je Ljajić nakon jednog dobrog perioda pao u nemilost.

Ponovila se priča sa Šaćirijem i Podolskim, Manćini je insistirao na ovim igračima, a onda ih eliminisao. Pojačanja poput Ljajića i Jovetića su završila na klupi, kao i Montoja koji je doveden iz Barselone, a i Eder koji je stigao poslednji, ove zime, nije počeo meč protiv Juventusa, priliku je dobio Palasio.

Inter sada čeka revanš kupa protiv najvećeg rivala, čak ni najveći optimisti ne veruju da mogu da nadoknade prednost Juventusa od 3:0 iz prve utakmice, pa će finale kupa najverovatnije ostati samo san.

Na drugoj strani, ostaje bitka za Evropu, kako se priča, Manćini je dobio ultimatum, mora da pobedi u četiri od narednih pet prvenstvenih mečeva i ostane u trci za treće mesto.

Poznato je da Inter ima finansijskih problema, ako Tohir ne nađe investitore, a klub ne završi u Ligi šampiona moraće da proda najverovatnije one najskuplje igrače, Ikardija, Brozovića, Mirandu i Handanovića. Šta će im ostati, nije teško pogoditi.

Ko su rivali crno-plavih do kraja meseca u šampionatu?

U naredna dva meča Inter dočekuje Palermo i Bolonju, ide na noge Romi, čeka Torino i gostuje Frozinoneu. Realno je da dobije četiri meča, ali sa ovakvom igrom, može se desiti da nastavi da rasipa bodove kod kuće, izgubi u Rimu, što bi značilo kraj za "Manćija".

Ipak, on ne mora da brine, mnogi veruju da ga čeka klupa Italije nakon ove sezone i pošto Antonio Konte preuzme Čelsi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Serie B
Wednesday, 02.03.2016
21:42

Ovim novinarima je inter pred bankrotom vec 3 godine...Finansijski ne stoje najsretnije, ali nisu ni blizu fijaska. Nisu potrosili nista zadnjih godina. Samo skrpe nesto za pozajmice. Doveli Kondogbiju, prodali Kovacica. Prodali Sacirija, doveli Perisica. Ljajic pozajmljen. Jovetica moraju platiti, ali za njega je lako naci drugu ekipu koja ce ga otkupiti, ako nece Inter, jer cifra nije neka (17 mil.). Mirandu otplacuju kao ves masinu u Srbiji n(na 300 rata). Plate smanjili za 50 miliona za samo posljednje 2 godine...Interov problem najveci nisu pare, vec Mancini i losi rezultati istog.

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 01.03.2016
16:12

..covjek nema gram stida niti obraza! Trazis Sacirija i Podolskog,dobijes ih,vec posle 3 utakmice ti ne valjaju,prodaja..ajde,i ja sam ga branio,stvarno se nije znalo ko je gori,evo i u timovima posle Intera su ocajni! Dodje ljetnja pijaca,trazis Jovetu,Perisica,Montoju,Kondogbiju,Ljajica,dobijes ih,i opet nezadovoljan njima,pa dokle? U redu da se od 5 pojacanja ne dokazu 2 al da njemu svi ne valjaju to je nemoguce! Trazis na zimu Edera (osmog napadaca u timu!!!) dobijes ga covek dodje kao igrac iz vrha liste strelaca,nije povezao 2 utakmice u Samp da ne postigne gol a u Interu kod Mancinija vec 6 utakmica ni blizu pogotka! Sta je,ne valja ni Eder,moguce..

avatar
No ®ules
Tuesday, 01.03.2016
14:38

Ja i dalje ne verujem da mu uprava Intera daje sansu, shvatam da jos otplacuju Macarijev otkaz, ali ima li neko razuman u tom klubu da poprica sa njim, i da ga zamoli da podnese ostavku, pa ne moze on jedan zbog svoje sujete da unisti jednu generaciju fudbalera! Bruka od trenera..

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 01.03.2016
16:16

..jasna racunica,ako mu Tohir da otkaz mora da ga placa do kraja ugovora po 3 miliona evra i ujedno da placa Macarija takodje 3 miliona i plus novog trenera koji bi zamijenio Mancinija! To dodje nekih 8-9 miliona najmanje! U slicnoj situaciji je i Milan,sto mislim da je i sacuvalo Mihajlovica kod serije losih rezultata! Oni vec placaju Sedorfa,Pipa,al su imali srece pa im je sa Mihom krenulo..

avatar
Делија_момак
Tuesday, 01.03.2016
11:45

Клупа Италије? Човек је тежак дилетант и губитник. А толико је јаких клубова водио?! Не могу да верујем, превише среће има.

avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 01.03.2016
12:21

Ako srećom nazivaš menadžera...

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 01.03.2016
11:21

Covek je prolupao. Nijedno pojacanje skoro ne koristi, prodao Kovacica, ne ume da poslozi kockice... Objektivno ima bolju ekipu od Milana, pa i Fiorentine, a ne moze vise od jednog gola da umulja. Nema sanse da budu treci, to ce biti jer ce za drugo i trece mesto do kraja da se bore Roma, Fiorentina i Napoli, a verujem da ce Milan uspeti da se dokopa cetvrtog.

avatar
Tuesday, 01.03.2016
12:13

A gde je cetvrto, tu je i trece:-D Ako nista drugo, bar po sadasnjem stanju na tabeli:-D

avatar
Wednesday, 02.03.2016
14:49

Zasto ne volis Milan?

avatar
Milos Ilic_fb1
Wednesday, 02.03.2016
11:57

Iskreno, pre ce Milan do treceg nego Inter. Voleo bih zbog Mihajlovica, iako ne mirisem Milan, ali Inter mirisem jos manje te...

avatar
Tuesday, 01.03.2016
10:46

Mancini da bude selektor Italije?!?!?!

avatar
Dača
Friday, 04.03.2016
23:21

Ako se to obistini, u kvalifikacijama će proći kao Holandija nedavno.