"Gaučosi" probili led u Kolumbiji, Ekvador gazi redom!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.11.2015.
00:00
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Argentine upisala je prvu pobedu u pohodu na Mundijal tek u četvrtom kvalifikacionom susretu, dok je selekcija Ekvadora nastavila da korača ka Rusiji krupnim koracima.

BETA/AP Photo/Martin Mejia
BETA/AP Photo/Martin Mejia

Povezane vesti

Prve dve utakmice četvrtog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji odigrane su u utorak uveče u kolumbijskoj Barankilji i venecuelanskom Puerto Ordazu.

Derbi susret na stadionu "Roberto Melendez" pripao je selekciji Argentine koja je kao gost savladala Kolumbiju rezultatom 1:0 (1:0) iako je i ovoga puta igrala bez povređenih Lea Mesija i Serhija Aguera.

"Gaučose" je do prve pobede u kvalifikacijama za Mundijal doveo Lukas Bilja pogotkom u 20. minutu, s tim što se pogodak komotno može pripisati Ezekijelu Laveciju koji je uradio kompletan posao a prvotimac Lacija samo je ubacio loptu u mrežu.



Prva zvezda (padalica) kolubijske reprezentacije Radamel Falkao takođe nije nastupio na večerašnjem susretu zbog povrede koju je zadobio prethodne nedelje.

Na stadionu "Kačamaj" u Puerto Ordazu Ekvador je preslišao domaću Venecuelu i rezultatom 3:1 (2:0) stigao do svoje četvrte uzastopne pobede na isto toliko odigranih utakmica.

Ekvadorci su do kapitalne prednosti stigli već do sredine prvog dela igre preko Fidela Martineza i Džefersona Montera, dok je tačku na pobedu gostiju stavio Felipe Kaisedo golom u 60. minutu.

Poraz Venecuele ublažio je Hosep Martinez golom u 84. minutu susreta.

Nakon nekompletnog 4. kola južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji Ekvador vodi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova, dok Argentina zauzima četvrtu poziciju sa 5 bodova.

Venecuela je posle četvrtog vezanog poraza ostala na dnu tabele, dok Kolumbija ima samo 4 boda i zauzima sedmu poziciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke