Gari, đe su ti plodovi?

Autor: Boban Filipović
petak 05.02.2016.
19:31
Izvor: Sportske.net

Prezuevši kormilo Valensije, Gari Nevil je istakao da će plodovi njegovog rada biti vidljivi tek posle dva meseca.

BETA/AP Photo/Alberto Saiz
BETA/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Dva meseca su prošla od kako je legedanrni desni bek Mančester Junajteda, a potom i stručni konsultatnt 'Sky Sports-a', uplivao u trenerske vode.

Uglavnom se prvih 100 dana uzima kao osnovna mera za rezultate šta je neko uspeo da uradi po stupanju na dužnost, ali u Nevilovom slučaju moraćemo da napravimo izuzetak zbog njegove izjave po dolasku na 'Mestaju' kada je rekao da mu treba dva meseca da dovede stvari u red.

Šta se desilo u prva dva meseca njegovog mandata u Valensiji?

Prvo, nije uspeo da pobedi ama baš nikoga u Primeri. Na osam prvenstvenih utakmica osvojio je pet od moguća 24 boda i trenutno je ekipa mnogo bliža zoni ispadanja nego plasmanu na evroscenu.

U Kupu Kralja je overio plasman u 1/16 finala protiv Barakalda, potom je u 1/8 finala preslišana Granada, preko 'laki luzera' Las Palmasa se došlo do 1/2 finala na jedvite jade, a onda je 'Slepe miševe' sačekala Barselona na 'Nou Kampu' i spakovala im sedam komada.

Legendarni golman Valensije Santjago Kanjizares je taj poraz okareketisao kao najteži u klupskoj istoriji i javno pozvao Garija Nevija da se izvini i da podnese ostavku. Ako ni zbog čeg drugog, onda zbog doseldnosti.

Ironijom sudbine, katarstofa u Barseloni desila se tu negde oko Nevilovog dvomesečja za kormilom, a zanimljvost je da je neposredno pošto je imenovan za novog trenera sa tribina 'Mestaje' posmatrao utakmicu između Valensije i Barse u Primeri koja je završena rezultatom 1:1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The KING(guapo)
Friday, 05.02.2016
21:43

Tip koji nema harizmu tesko da moze da bude TOP trener,to je upravo Nevil.

avatar
MANUTD
Saturday, 06.02.2016
13:42

Znamo svi da je najbolji trener na svetu ujedno i najharizmaticniji #flop

avatar
MANUTD
Friday, 05.02.2016
21:36

Eto vam gospodo sada. Prvi koji je osporavao Van Gala iz studia i govorio kako bi on uradio, a kada je dosao na njega red onda je to svo takticko znanje palo u vodu. Lako je biti komentator, kriticar i sve ostalo ali je za uspeh u tim vodama potrebno ono pravo znanje. Nadam se da ce eksperti sa ovog sajta shvatiti koliko je to drugacije sa one strane.

avatar
Saturday, 06.02.2016
02:22

pa normalno da nije isto, ali Nevil je imao zaisa dobre izjave, lepa razmatranja, ali je komentarisao Engleze, Salgado je komentarisao LS i Spance, Nevil uopste nije upucen u spanski fudbal, i ne razume taj mentalite, stil igre i ne zna jezik, a u Spaniji i ko dlatinoamerikanca u opste je engleski ko nama kineski. I dalje Van Gal je trener vec nekih 25 godiana i ako do sada niej naucio osnove onda zaista ne razumem kako a ti branis, neke stvari su ocigledne Valensiaj nema ocigledan problem, jer po imenima tim je rangu Atletika, a oni su 5 boda iznad zone ispadanja. Imali su dobrog trenera doduse i dosta promena nisu bas uigrali kako treba, ali Nevil je omasio skroz, pokusava da nametne engleski stil, a taj stil u Spaniji ne prolazi, znas kako Englezi prolaze sa Spancima, vrlo lose.

avatar
MANUTD
Saturday, 06.02.2016
14:04

Fudbal se menja iz dana u dan, iskustvo moze pomoci ali nije presudno. Poenta mog posta nije osporavanje Nevila, koliko sveukupne mase koja zestoko udara sa kritikama na vec dokazane strucnjake poput Van Gala, Vengera, Murinja i ostale. Ne radi se ovde o engleskom i spanskom stilu fudbala jer vidim da si ovaj slucaj uzeo da bi nam ukazao na to kako Englezi prolaze sa Spancima.

avatar
Johan Krojf
Saturday, 06.02.2016
11:48

Kako da shvate kada imas likova kojima je Pep prevara od trenera i neznalica, lik koji je osvojio preko 30 trofeja kao igrac i trener je za neke sa sajta neznalica, a oni nisu osvojili ni turnir mesne zajednice ali su ipak veliki strucnjaci, Benitez isto tako, Blan, Enrike, Van Gal, ma sve su to neznalice ali zato su Simke, La Decima itd veliki strucnjaci i suvi eksperti a ne znam jesu li macku sa praga sutnuli, jer loptu vjerovatno nisu.

avatar
Torr
Friday, 05.02.2016
21:18

Pa najlakse je sedeti u studiju i kritikovati ..

avatar
Noname123
Friday, 05.02.2016
20:49

Lako je kad se iz studija komentarise,ovo moze da bude i poruka svima onima koji su zavrsili fudbalsku karijeru pa pametuju kako je trener napravio losu izmenu ili slicno,Nevil se je pravio da je znao sve,sada na delu ga nigde nema,covek ne moze pobedu da zabelezi..

avatar
novak djokovic
Friday, 05.02.2016
21:11

Dobar komentar, ali tvoj profil je rafael varane. Imas dosta profila.

avatar
04
Saturday, 06.02.2016
01:00

Ja stvarno ne kapiram zasto si zapeo bas za taj Daliborov profil, kada on ima 60 profila (sa kojih steka sebi pluseve, a ostalima minuse), od toga sa aktivnih 26 profila ostavlja dnevno preko 100 komentara na 'sportskim', odgovara samom sebi, 'navija' za Real, Bayern, Milan itd., kao 'hejtuje' Barsu, Messija, Suareza, Neymara, a najveci je fun Ronalda itd. I sve to sa samo 13 godina... :D

avatar
fcb
Saturday, 06.02.2016
00:26

Nije mi jasno što si dobio ovoliko minusa kad je sve tačno što si rekao

avatar
Noname123
Friday, 05.02.2016
23:54

Taj profil Rafael Varan je isti ovaj samo promenjeno ime,samo sto nemas dovoljno IQ da shvatis to iako sam 100 puta napisao,pravis ovde 500 profila da mi udaras unlajkove jer sam te zakopao svakom replikom,i da,ja nisam ti da pravim profile,meni je na stalno prijaveljen ako ne verujes raspitaj se kod sportskih ne bi me ni cudilo da to uradis. :v

avatar
Chicharito
Friday, 05.02.2016
20:42

Ne znam, jedino samo on moze da bude iznenadjen losim rezultatom. Ne bih mu dao ni treci tim Valensije da vodi...