"Galebovi" u Premijer ligi!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 17.04.2017.
17:57
Izvor: Sportske.net

Na tri kola pre kraja sezone u Čempionšipu, Brajton & Houv Albion je gotovo izvesno obezbedio promociju.

Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire
Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire

Povezane vesti

Brajton može da izvisi za direktan plasman u elitu samo u slučaju da ne osvoji nijedan bod u preostala tri meča, a da Hadersfild trijumfuje u svih pet preostalih.

Dakle, potrebno je da se dogodi čudo da klub sa juga Engleske naredne sezone ne gladamo u Premijer ligi.

"Galebovi" su danas savladali Vigan sa 2:1, i u slučaju da trećeplasirani Hadersfild na osvoji sva tri boda večaras u Derbiju, slavlje može da počne. Marš i Mari su bili strelci za Brajton, a poraz Vigana, koji će teško uspeti da se spase ispadanja u treću ligu, ublažio je Pauel u finišu.

Menadžer Kris Hjuton je na dobrom putu da drugi put u svojoj trenerskoj karijeri osvoji Čempionšip, to je već učinio vodeći Njukasl Junajted u sezoni 2009/10. On iza sebe ima premijerligaško islustvo, poslednju epizodu u elitnom takmičenju imao je u Noriču.

Veoma važan trijumf u borbi za plejof zabeležio je Jokanovićev Fulam.

Jokanovi puleni su bili bolji na svom 'Krejven Kotidžu' od Aston Vile, koja je bila u seriji odličnih rezltata do gostovanja u zapadnom Londonu, i salvili sa 3:1. Gosti iz Birmingema su pružili dobar otpor s obzirom da su od sredine prvog poluvremena igrači sa igračem manje zbog isključenja Kođije u situaciji kada su gubili sa 1:0. Sesenjon je doveo Fulam u vođstvo, Griliš je poravnao početkom drugog dela igre, ali su pobedu domaćinu doneli Aluko i Kebano.

Najgore od svih pretendenata na promociju je prošao Lids Junajted, koji je zbog miminalnog poraza od Vulverhemptona na svom 'Eland Roudu' ispao iz plej-of zone. Pobedu 'Vukovima', koja im rezultatski ne znači ništa, već ima samo prestižni karakter, doneo je Diko.

Aleksandar Mitrović je odigrao poslednjih desetak minuta utakmice za Njukasl u Ipsviču, ali nije uspeo sa spase 'Svrake' poraza. 'Traktori' su slavili rezultatom 3:1 protiv drugoplasirane ekipe na tabeli, overli su pobedu u nadoknadi.

Aleksandar Mitrovic

Notingem Forest je poražen minimalcem u Kardifu, golmana reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića ponovo nije bilo ni u protkolu 'Šumara', koji su na tri kola pre kraja prvi iznad crte.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Tuesday, 18.04.2017
00:49

Kad ce vise ovaj Forest u PL :/

avatar
Adnan
Monday, 17.04.2017
20:15

Opusteno predzadnji klub ima 40 bodova i ispast ce iz lige.

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 17.04.2017
18:28

Samo gazi Jokane punim gasom do PL!

avatar
Los Vikingos
Monday, 17.04.2017
18:11

Cestitke! Bili su konstantni cele sezone kao i Njukastl i zasluzeno su izborili direktan plasman. Zao mi Lidsa, izgleda da moramo da cekamo jos neko vreme da se uozbilje i udju u prvu ligu.

avatar
Revolt revolta
Monday, 17.04.2017
19:18

Predhodnih sezona Brighton je igrao odlicno,uvek bili pri vrhu ali ne znam sta im se desavalo,u zadnjih 7-8 utakmica odigraju katastrofalno i budu 3ci,4ti ili pak ispadnu iz playoffa .Prosle sezone su neverovatno ispustili direktnu promociju,primali golove u zadnjim minutama,jednostavno neverovatno koliko nisu imali srece.Kao neki maler da ih je terao.Bice pakleno u Playoffu,Fulham sa nasim Jokanom,Sove koje inace gotivim ,Reding koje se proporodio i Huddersfield koji je zadnjih godina konstatno u gornjem delu tabele.A da ne pominjem Leeds ,koji ima pedigre evropskog velikana.

avatar
Amar Zornic
Monday, 17.04.2017
18:02

Sta li im je Stojke skrivio