FS Italije izašao Konteu u susret

Autor: Beta Beta
petak 06.02.2015.
20:32
Izvor: Beta

Sezona 2015/16. u Seriji A završiće se sredinom maja u skladu sa željama selektora reprezentacije Italije. Od naredne sezone najverovatnije se uvodi i gol tehnologija.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Sezona u italijanskom šampionatu trebalo je da se završi 22. maja, tako da bi reprezentacija imala samo 19 dana za pripreme za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj. Međutim, to je posle današnjeg sastanka promenjeno.

"Dobili smo zahtev (predsednika Fudbalskog saveza Italije) Karla Tavekia da se sledeća sezona okonča 15. maja i odbor je uvažio taj zahtev bez ikakvih problema", rekao je Bereta.

Bereta je naveo da će naredna sezona u Seriji A trajati od 23. avgusta do 15. maja.

"U februaru će se igrati jedno dodatno kolo tokom nedelje. Takođe, odlučili smo i da se Superkup igra u Kini 8. avgusta. Postoje dva moguća izuzetka - da jedan od učesnika Superkupa igra Super kup Evrope ili da je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa", dodao je Bereta.

Predsednik italijanske lige je naveo i da će uvodjenje tehnologije na gol liniji u Seriji A najverovatnije dobiti "zeleno svetlo" na sastanku sledećeg petka.

"To će biti glavna tačka sledećeg petka. Mislim da će gol tehnologija biti odobrena", rekao je Bereta i istakao da ne veruje da će troškovi uvodjenja te tehnologije biti odlučujući.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke