Frenk Lampard rekao "KRAJ"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.02.2017.
12:08
Izvor: Sportske.net

Nakon 21 godine profesionalnog fudbalera, legendarni fudbaler Čelsija i reprezentacije Engleske, Frenk Lampard, odlučio je da okači kopačke o klin.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Završena je fudbalska priča Frenka Lamparda, barem kada se radi o karijeri profesionalnog fudbalera.

38-godišnji fudbaler se danas oprostio i definitivno od aktivnog igranja fudbala, iako je pre nekoliko dana u intervjuu za engleske medije istakao kako ima ponuda klubova iz Premijer lige.

Razmislio je dobro, rešio je na kraju da je dosta i da je najbolje za njega da se povuče sa terena.

On se oprostio oproštajnim pismom koje je objavio na svim društvenim mrežama.

"Nakon 21 neverovatne godine, odlučio sam da je sada najbolje vreme da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Iako sam imao dosta ponuda da nastavim karijeru u Engleskoj ili van granica, u svojoj 38 godini smatram da je najbolje vreme da otvorim novo poglavlje u svom životu. Nenormalno sam ponosan na trofeje koje sam osvojio, što sam predstavljao svoju zemlju na više od 100 mečeva i što sam u svojoj karijeri postigao više od 300 golova.

Zahvalio bih se mnogima. Hvala mojim roditeljima što su ubrizgali u mene radnu etiku, profesionalizam i posvećenost, stvari koje sam nosio sa sobom i koje sam koristio šta god da sam radio. Zauvek ću biti zahvalan svojoj porodici, mojoj supruzi Kristin i dvema ćerkama Luni i Isli. Ono što su mi one davale van terena bila mi je velika snaga. Sve vas veoma volim. Takođe, svojim drugovima i svom timu koji je uvek bio tu kraj mene. Želeo bih i da se zahvalim svim svojim timskim drugovima, trenerima, menadžerima sa kojima sam imao privilegiju da radim. Takođe, voleo bih da se zahvalim i klubovima u kojima sam igrao. Prvo, Vest Hem junajtedu koji mi je dao priliku da debitujem 1996. godine. Hvala ljudima koji su verovali u mene iako sam bio poprilično mlad. Skorije, Mančester sitiju i Njujork sitiju. Uživao sam u poslednjim godinama svoje igračke karijere u ova dva kluba i cenim podršku koju su mi pružili navijači oba kluba.

Naravno, najveći deo mog srca pripada Čelsiju, klubu koji mi je dao toliko lepih uspomena. Nikada neću zaboraviti šansu koja mi je pružena i uspeh koji smo postigli zajedno. Nemoguće je zahvaliti se svima pojedinačno, onima koji su mi pomogli u 13 godina koliko sam bio tamo. Ono što mogu da kažem jeste da od dana kada sam potpisao, pa do dana današnjeg, zahvalan sam svima u tom klubu. Navijači su nam dali toliko podrške. Njihova strast i glad su izgradili moju ličnost i činili su da dajem sve od sebe godinu za godinom. Ništa ne bih uradio bez njih.

Gledamo napred, zahvalan sam i savezu koji mi je dao priliku da završim trenersku školu i nadam se da će mi se ukazati prilika da napredujem i van terena."


Ono što mi možemo da napišemo u ovom trenutku jeste:

Frenk, hvala za sve lepe fudbalske trenutke i sve najbolje u nastavku života.

After 21 incredible years, I have decided that now is the right time to finish my career as a professional footballer. Whilst I have received a number of exciting offers to continue playing at home and abroad, at 38 I feel now is the time to begin the next chapter in my life. I’m immensely proud of the trophies I’ve won, of representing my country over 100 times and of scoring more than 300 career goals. I have many people to thank. I thank my parents for instilling in me the values of hard work, dedication and professionalism, values which I have carried with me in everything that I do. I am forever grateful for the support of my family, my wife Christine and my two daughters Luna and Isla. What you have given me off the pitch has always been my strength on it. I love you all very much. Also, my friends and my own team that have always been there for me. I would like to thank the amazing team-mates, coaches, managers and backroom staff that I was privileged to work with. I’d also like to pay tribute to the clubs that I have represented. Firstly, West Ham United who gave me my debut in 1996. Thanks to the people there that believed in me at that young age. More recently Manchester City and NYCFC. I greatly enjoyed my last playing years at these two clubs and really appreciate the support I received from City Football Group and both clubs’ fans. Of course, the largest part of my heart belongs to Chelsea, a club which has given me so many great memories. I will never forget the opportunity they gave me and the success that we managed to achieve together. It is impossible to give thanks individually to all the people that helped and supported me in my 13 years playing there. All I can say is from the day I signed until now and going forward, I'm eternally grateful for everything and to everyone. Chelsea fans gave myself and my teammates such incredible support. Their passion and hunger drove me on personally to give my best year after year. I couldn't have done it without them. Looking forward, I'm grateful to the FA for the opportunity to study for my coaching qualifications and I look forward to pursuing the off-field opportunities that this decision opens.

A video posted by Frank Lampard (@franklampard) on Feb 2, 2017 at 2:56am PST

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

44 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Super 8 Frank
Friday, 03.02.2017
15:13

Po meni najbolji igrac ikada :))) Super Frankie

avatar
The Real Man
Thursday, 02.02.2017
18:24

Koliko iskompleksiranih navijaca komentarise Dzerarda!!! Dzerard je mogao da ode u bilo koji klub na svetu i osvoji sve moguce trofeje!! On je 10 godina igrao za tim sa prosecnim kvalitetom i opet je osvojio LS!! Jednostavno, Liverpul nikad nije imao gazde koji bi davali po 200 miliona za transfere svake godine i zbog toga je Dzerard ispastao da ne osvoji PL!!! Dzerad, Lampard, Skols, Gigs, Bekam, Sirer, sve su to majstori fudbala koji ne zasluzuju da se uporedjuju medjusobno!!! Treba da vas bude sramota!!!!

avatar
Thursday, 02.02.2017
21:56

Liverpul je pod Rodzersom potrosio preko 300.miliona a Dzerard tad igrao,toliko o novcu...

avatar
The Real Man
Friday, 03.02.2017
02:25

Nije potrosio 300, vec oko 200, ali i prodao igrace za oko 200 miliona, pa ta prica ne pije vodu! Platu niko nije imao vecu od 150 000 nedeljno, dok neki placaju i po 300 000! A i kad sam pisao gore o karijeri Dzerarda, mislio sam na njegove najbolje godine, a ne na zadnje 2 godine, gde je igrao samo na ime.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Thursday, 02.02.2017
18:03

Srecno u penziji, legendo!

avatar
Thursday, 02.02.2017
17:36

prava legenda , savrsen pas i pregled i sut da ubije svakog golmana . SVAKA CAST

avatar
Ronaldo Ballon d\'or!
Thursday, 02.02.2017
16:41

Legenda jedan od najboljih veznih igraca u poslednjih 20 godina!

avatar
lamps8
Thursday, 02.02.2017
15:58

kakva legenda koliko maestralnih golova,vratice se u strucni stab kod nas sigurno.

avatar
Phenomenal
Thursday, 02.02.2017
15:35

Najefikasniji veznjak u istoriji premier lige i po meni uz Skolsa, najbolji! Legenda.

avatar
djomla1990CFC
Thursday, 02.02.2017
15:06

Jedan od najvecih i najkompletnijih veznjaka koji su igrali ovu igru!Ovaj covjek nikada nije stavljao sebe ispred kluba,nikad se nije uzdizao i pravio od sebe zvijezdu,iako je to bio!U svakoj sezoni u nasem klubu je davao 100%,koliko je samo golova i asistencija upisao,prosto nevjerovatno za jednog veznog igraca!Mogao je igrati u bilo kojem klubu na svijetu,ali on je svoje godine ostavio kod nas,i neizmjerno ti hvala na tome legendo nasa!Zlatni broj 8 naseg kluba,koji nas je bezbroj puta uveseljavao i odusevljavao svojim potezima i znanjem!Hvala ti legendo nasa,nadam se da ces doci u klub u nekoj drugoj funkciji,i da ces provesti u njemu barem jos duplo u odnosu na ono sto si proveo do sad!

avatar
Thursday, 02.02.2017
15:00

Srecno fudbalskoj Legendi u nastavku.

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 02.02.2017
14:35

Najbolji veznjak u istoriji premijer lige. Hvala ti na svemu brate Lamps!

avatar
NIKE
Thursday, 02.02.2017
14:18

Najbolji Engleski veznjak svih vremena i najbolji strijelac od veznjaka u svijetu svih vremena.

avatar
Mihajlo_NS
Thursday, 02.02.2017
14:03

Jedan od omiljenih mojih igraca i jedan od kojih sam zavoleo i fudbal i Celsi.nKapa do poda majstore!

avatar
West London
Thursday, 02.02.2017
14:01

BIg Frankie,kraj Chelseajevih legendi,heroja junaka,ratnika se bliži,zadnji je ostao JT 26,Hvala mu na svemu uistinu fantastična karijera,jednog od najkompletniji veznih igrača,Forever Blue,Legend

avatar
brekbaCh
Thursday, 02.02.2017
14:00

Omiljeni fudbaler, uz velikog Terija. Neverovatno sam srecan sto sam ziveo u eri u kojoj su igrala ove dve gromade, zajedno u istom timu. Super Frenki, ziva legenda, div, kako fudbalski tako i moralni, jedan od najboljih i najinteligentnijih igraca koje je ovaj sport video. Zauvek cu ti biti zahvalan za sve sto si ucinio za moj voljeni klub, a onu epizodu u Sitiju zbog koje si me iznervirao, vec sam zaboravio. Vrati se u klub koji ti je najblizi srcu i podari nam jos lepih trenutaka, ovaj put u drugoj ulozi. Teski momenti za svakog pravog Plavca ovih dana..

avatar
Yes We Can
Thursday, 02.02.2017
13:59

Navijac sam Liverpula i moram da kazem da mi je ovaj covek bio oduvek gotivan. Cak sto vise, poredjenja radi, koliko god voleo Gerrard-a, ipak mislim da je Frank, za nijansu, bolji. Srecno legendo!

avatar
chaki
Thursday, 02.02.2017
15:16

Sličan komentar sam hteo napisati, strasno dobar igrac i jedan od onih fudbalera kojeg nemozes mrzeti za koga god navijas, pozdrav legendo...

avatar
ObjektivniZvezdas
Thursday, 02.02.2017
13:58

Sve najbolje legendo !

avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 02.02.2017
13:54

Hvala ti legendo na svakom goluu, svakoj asistenciji i na svemu... STETA JEDAN JE LAMPS SVAKO DOBRO...

avatar
Carina
Thursday, 02.02.2017
13:49

Ako se do kraja nedelje ne ozvaniči da je preuzeo neku funkciju u Čelsiju brukamo se. Najbolji igrač u istoriji premijer lige.

avatar
MANUTD
Thursday, 02.02.2017
14:51

Vidi Gigs je neprikosnoven zbog tolikog broja godina na najvisem nivou, nakon njega Sirer, Skols, Anri, Ronaldo, Kin i ne znam zasto i kako se dzerard nasao u tom idealnom timu pre njega( verovatno neki masonski uticaj).

avatar
MANUTD
Thursday, 02.02.2017
22:51

I da, zaboravio sam da napomenem Runija koji je svakako na nivou iznad Lamparda.

avatar
MANUTD
Thursday, 02.02.2017
16:20

Pa kao prvo i jedan i drugi su igrali razlicitu poziciju od njega i sa njihovih pozicija se nije ocekivao neki golgeterski ucinak. Nisu izvodili ni slobodne udarce, ni penale, a u vecini slucajeva ni kornere. Inace, nisam ti ja sastavljao tu listu nego je izabrana glasanjem sto od strane navijaca sto od strane sudija. Nagrada za prethodnih 20 godina, tako se zove. Molim te, ne mozes mi stavljati Lamparda u isti kos sa Gigsom i Skolsom, ljudima koji su zajedno osvojili 24 titule sampiona Engleske. HEJ, 24 TITULE. A Ronaldo ti je bio najbolji igrac sveta i kada je igrao u Mancesteru, tako da ne talasaj, ne igra se fudbal od sezone kada je celsi osvojio LS. I hoces da mi kazes da je mozda Lampard bolji od Sirera ili kapitena generacije koja je osvojila triplu krunu 1999. godine? Haha

avatar
Carina
Thursday, 02.02.2017
15:35

Gigs i Skols mogu da budu u njegovoj blizini. Sto zbog broja trofeja tako i zbog uticaja. E sad, golovi i asistencije im nisu bile bas nesto. DOk je Lampard dao najvise golova kao vezni igrac. Od asistencija sve prsti. Gigs je visoko ali je dosta duze ostao u Mancesteru. Anri i ROnaldo nisu nikako na Lampsovom nivou. Bar ne Ronaldo iz Junajteda. Ovaj iz Reala je neuporediv. A Kin i Dzerard, to je vec smesno.

avatar
Thursday, 02.02.2017
13:47

Pitanje je samo k'o ce biti Konteov asisten sledece sezone Lampard ili Drogba,obizirom da Holand odlazi na kraju sezone!

avatar
Carina
Thursday, 02.02.2017
15:36

Zasto ne obojica? Ne moraju da budu asistenti. Mogu da budu treneri neki. Da rade sa omladincima, sta god. Ali da moraju da budu u klubu-moraju!

avatar
Roči Salamanka
Thursday, 02.02.2017
16:31

Dosta je medija prenelo tu pricu za odlazak Holanda i da Lamps dolazi na njegovo mesto,Drogba da radi sa napadacima i da bude zaduzen za svlacionicu,veliki motivator.Ne znam sta cemo sa Terijem, ali taj trio u Celsiju pun pogodak!

avatar
neme
Thursday, 02.02.2017
13:41

Trebao je Kontara da ga pusti da odigra par tekmi u ova dva meseca ionako je titula u dzepu da covek ode onako kako zasluzuje sa titulom i kapitenskom trakom na kraju sezone-zasluzio je jedan je Frenk Lampard .

avatar
Samo Barsa1
Thursday, 02.02.2017
13:40

Jeste legenda, majstor, samo mi recite da li je tacno da je dao vise od 300 golova u karjeri, da li je to tacno? On nije napadac.

avatar
A.Shevchenko 7
Thursday, 02.02.2017
13:58

Tacno je! U svim takmicenjima, nikada se nije rodio takav veznjak za gol, 4ti je na listi strelaca u istoriji PL sto je apsolutno neverovatno.

avatar
brekbaCh
Thursday, 02.02.2017
15:19

Najbolji strelac u istoriji Celsija, pa ti vidi, koja klasa.

avatar
Thursday, 02.02.2017
13:37

Hvala legendo nasa!!! Jedno VELIKO HVALA na svemu jedinu zamjerku ti imam to sto si odigrao za Siti onu bezveznu i nebitnu sezonu ostalo nista. Ocekujem te u upravi skupa sa Drogbom i Terijem!

avatar
Can Demir
Thursday, 02.02.2017
13:36

Zauvijek Legenda...Super Frank!

avatar
Can Demir
Thursday, 02.02.2017
13:36

Hvala tebi Frank na svemu što si uradio za plavce.Uz Drogbu moj najdraži igrač svih vremena.Tužan dan za nas plavce, nakon odlaska Baneta sada i Frenki zvanično objavljuje kraj.Koliko spektakularnih golova i asistencija od ovoga čovjeka,najbolji veznjak u istoriji po golovima...Svako dobro Frank, vole te plavci.

avatar
A.Shevchenko 7
Thursday, 02.02.2017
13:28

Kakve brojke, kakav igrac, da nije Englez zvali bi ga najvecim veznim ikada, niko mu niju ni blizu po ucinku od preko 200 golova i 100 asistencija. Super Frenki!

avatar
mak_juventino
Thursday, 02.02.2017
13:21

Plava legenda ! Ajde i ti kao Stigi G ...

avatar
Cako.1
Thursday, 02.02.2017
13:21

klasa od igrača !!

avatar
Ole Gunar Solšer
Thursday, 02.02.2017
13:17

Legenda! Neverovatna karijera, veliki Frank Lampard. U modernom fudbalu nedostaju vezni fudbaleri poput Frenka, Skolsa, Zidana, Gerarda, Cavija.....

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 02.02.2017
14:48

Iskreno Dzerardu nije mesto u nabrojanima,jeste on igrao 20 godina za 1 tim,po tome jeste legenda,ali fudbalsko umece Dzerarda i ostalih nabrojanih je otprilike eto u tenisu razlika izmedju Federera i Mareja

avatar
Seva7
Thursday, 02.02.2017
13:16

Jedna legenda celzija završila karijeru, druga otišla iz celzija... Teri završava najverovatnije na kraju sezone, Drogba ove ili sledeće, kao i A. Kol.... Jos je ostao samo Ceh