Francuski sud osudio šestoricu engleskih navijača po hitnom postupku

Autor: Beta Beta
utorak 14.06.2016.
00:50
Izvor: Beta

Sud u Marselju osudio je šestoricu engleskih navijača, a petorici je odredio zatvorske kazne u trajanju od jednog do tri meseca, za učešće u neredima na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Brza suđenja i izricanje presuda imaju za cilj da pošalju poruku potencijalnim huliganima koji će do 10. jula putovati francuskim gradovima i pratiti svoje reprezentacije na turniru.

Advokat odbrane rekao je da su kazne posledica atmosfere straha oko Evropskog prvenstva i da bi "u drugom kontekstu kazne bile potpuno drugačije".

Jedan Francuz osuđen je na jednogodišnju zatvorsku kaznu, a Austrijanac na petomesečnu zbog učešća u neredima u Marseju, čije su zgrade oštećene, a ulice prekrivene staklom. Jedan engleski navijač je dobio uslovnu jednomesečnu kaznu. Svima je zabranjen ulazak u Francusku na dve godine.

Nijednom navijaču iz Rusije se nije sudilo, uprkos tome što je tužilac iz Marseja okrivio "visoko obučene" ruske siledžije za najgore nasilje na kaldrmisanim ulicama oko luke i oko stadiona "Velodrom" u prethodnih nekoliko dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 14.06.2016
08:47

Cek kako to zar nisu samo Rusi divljali a ove bebice se povlacile i bile zrtve? Bar tako izvestavaju Engleski mediji? Kome sad verovati?

avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 14.06.2016
06:34

E to je vec bolje...

avatar
Golzalo Higuain
Tuesday, 14.06.2016
03:51

nema osuditi prijatelje Ruse sto brane džamije!!!