Francuska uvodi zabranu prodaje alkohola zbog tuča na EP

Autor: Beta Beta
ponedeljak 13.06.2016.
00:26
Izvor: Beta

Vlada Francuske pokrenula je postupak kojim će zabraniti prodaju alkohola u blizini stadiona na kojima se igraju utakmice Evropskog fudbalskog prvenstva, što je odgovor na nasilje koje danima traje u toj zemlji.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznov najavio je danas takvu odluku uz ocenu da je nasilje "neprihvatljivo". On je kazao da će se zabrana odnositi na "osetljive oblasti" u danima kada se igra utakmica.

Utakmica Engleske i Rusije u subotu obeležena je nasiljem na kraju meča, kada su se ruski huligani zaleteli na pristalice Engleske, koji su posle toga pokušavali da beže preko ograde.

Tuča je nastavljena na ulicama Marselja i to je bio treći dan u tom gradu kako se huligani obračunavaju. U te tuče umešane su grupe iz Engleske, Rusije i Francuske.

"Tražio sam od prefekata da preduzmu odgovarajuće mere da bi sprečili kupovanje i konzumiranje i transport alkoholnih pića na dane utakmice i na dan otvaranja navijačkih zona. Ova mera odnosiće se na javni prostor i lokalne prodavnice. Trebalo bi takodje da se zabrani i ambalaža koja može da se koristi kao projektil", rekao je Kaznov za sajt vlade Francuske.

Nasilje su osudili svi relevantni faktori, a Evropska fudbalska unija (UEFA) zapretila je već suspenzijom Rusiji i Engleskoj ako se nasilje nastavi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 13.06.2016
00:46

Ali za Ruse sve manje od 10% alkohola se ne smatra alkoholnim picem, a usput nisu oni glupi ne smao Rusi vec svi ako oce alkohol ima ga prosvercuju i na stadion.