Francuska - ''Sveci'' konačno kapitulirali!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.12.2014.
18:59
Izvor: Sportske.net

Osamnaesto kolo francuske Lige 1 ostaće upamćeno po prvom porazu aktuelnog šampiona Pari Sen Žermena u tekućoj sezoni!

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

U šampionatu Francuske više nema neporaženih ekipa! Večeras je kapitulirao i aktuelni šampion, Pari Sen Žermen, koji je posle poraza od Barselone u Ligi šampiona, u 18. kolu Lige 1 poklekao i na gostovanju ekipi Gengana - 1:0!

Gol koji je odlučio pobednika postignut je već u 11. minutu, kada je Pijeumakao svojim čuvarima u kaznenom prostoru ''Svetaca'' i poslao loptu u desni ugao gola golmana Sirigua.

Činilo se da će gosti, predvođeni Ibrahimovićem, Kavanijem i Lavecijem, u preostalih osamdesetak minuta uspeti da bar stignu do izjednačenja, ali je ekipa Gengana izdržala do kraja, sačuvala minimalnu prednost i upisala svoju treću uzastopnu pobedu u šampionatu Francuske.



U isto vreme, pobedu na svom terenu upisao je i Lil, koji je savladao Tuluz rezultatom 3-0.

Praktično su gosti čitav meč odigrali sa igračem manje na terenu, pošto je već u 2. minutu isključen njihov štoper Spano, koji je tom prilikom skrivio i jedanaesterac.

Marko Baša ga, međutim, nije pretvodio u gol, ali je brojčana prednost domaćih došla do izražaja u nastavku meča.

Sidibe je već u sedmom minutu doneo prednost Lilu, početkom drugog poluvremena je prednost duplirao Mendeš, da bi konačnih 3-0 postavio Roa u 77. minutu.

Naš Aleksandar Pešić je odigrao svih 90 minuta u ekipi Tuluza, ali u ovakvom odnosu snaga nije uspeo da dođe do izražaja.

Ranije danas igrali su i Nica i Sent Etjen, ali je taj duel okončan bez golova.

Večeras se u derbiju kola sastaju Monako i Marsej, koji sada ima priliku da se još više učvrsti na vodećoj poziciji, ispred PSŽ-a.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goce94Skoplje
Sunday, 14.12.2014
20:25

Xaxaxa dzaba novci moji sinovci uzalud vam i arape i naftu kad vi ne mozete da pobedite jedan Gengamp Blanc bolje nek daje sebi otkaz.