Francuska - Derbi pun preokreta, bodovi PSŽ-u!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.04.2015.
23:03
Izvor: Sportske.net

Derbi 31. kola šampionata Francuske odigran je u prelepom ambijentu na Velodromu, ali domaći navijači su meč napustili razočarani - bodove su odneli pariski ''Sveci''!

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Derbi je opravdao očekivanja, viđen je zanimljiv fudbal, mnogo uzbuđenja, golova i preokreta, a na kraju je slavila ekipa Pari Sen Žermena, rezultatom 3-2, i na taj način ponovo preuzela vrh tabele.

Na prvi gol čekalo se pola sata, kada je Paje sa desne strane odlično centrirao za Žinjaka, koji je ovu loptu sačekao na drugoj stativi i glavom je prosledio u mrežu - 1:0 za Marsej!

Samo pet minuta je potrajalo vođstvo domaće ekipe, a onda je Matuidi sjajno šutirao sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane i loptu poslao u suprotni ugao, pod prečku - 1:1.

Ali, novi odgovor Marseja stigao je u finišu prvog poluvremena, kada je Žinjak po drugi put zatresao mrežu Sirigua, ovog puta posle kontranapada i pravovremene asistencije Romaa.

Vođstvom Mareja od 2:1 otišlo se na poluvreme, ali u nastavku potpuni preokret! Već u četvrtom minutu nastavka ''Sveci'' su ponovo izjednačili. Slobodan udarac sa nekih tridesetak metara izveo je Zlatan Ibrahimović, tom prilikom se okliznuo, ali na njegovu sreću, lopta je nekako stigla do Markinjoša, koji je iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu - 2:2.

Još se domaći nisu oporavili od ovog šoka, a nepuna dva minuta kasnije je usledio još jedan! Akcija gostiju po levoj strani, odličan centaršut ka Ibrahimoviću, ispred koga je pokušao da interveniše Morel, ali umesto u korner, loptu je poslao u sopstvenu mrežu - 2:3!

Do kraja meča, pobeda gostiju je mogla da bude i ubedljivija, ali je Mandanda u više navrata zaustavljao pokušaje Ibrahimovića, Matuidija, Lavecija.

Dodajmo još da je ranije danas, i meč između Nanta i Kaena imao sličan epilog. Domaćin je dobio prvo poluvreme sa 1:0, ali je u poslednjih deset minuta Kaen sa dva gola stigao do tri boda - 1:2.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke