Florenci - Prošle nedelje za baku, sada za kapitena!

Autor: Boris Jovanović
subota 27.09.2014.
19:53
Izvor: Sportske.net

Roma proslavila Totijev 38. rođendan pobedom protiv Verone od 2:0. Otpor Veneta slomljen u poslednjih petnaestak minuta. Prvo Florenci, a onda Destro prelepim golom doneli petu pobedu u nizu "Vučici"!

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Sjajna atmosfera na "Olimpiku", dan ranije su na "Koloseumu" navijači legendarnom kapitenu čestitali rođendan transparentom "38 godina ljubavne groznice, 38 godina uz tebe. Srećan rođendan, naš kapitenu".


Toti

Južna tribina kao i čitav "Olimpiko" su ovacijama pozdravili kapitena, na terenu međutim Verona nije imala popusta.

Gosti su se organizovano branili, na momente je to bio i bunker, a u prvom poluvremenu su pokušavali Maikon, Destro i Manolas, Ljajić je pripremio šansu Totiju, ali su gosti spasavali i loptu sa gol linije.

U nastavku ista slika, Toti je sjajno šutirao, ali se istakao golman gostiju Golini.

Zatim je probao Janga Mbiva glavom nakon prekida, a Verona je pretila iz jednog slobodnog udarca kada je lopta prohujala kroz peterac Rimljana.

Dvadesetak minuta pre kraja na terenu se pojavio Alesandro Florenci, prošle nedelje je na ovom stadionu dao gol Kaljariju koji je posvetio baki Aurori koja ga je prvi put gledala uživo.

Ne znamo da li je bila na stadionu, ali Florenciju je krenulo. Igrao se 75. minut, posle akcije Naingolana i odbijene lopte, rezervista Rimljana je raspalio po njoj sa više od 20 metara, završila je u uglu, "Vučica" je odahnula.

Malo posle toga, prodor Žervinja, Destro promašuje dobru šansu da sve reši na "Olimpiku". Nastavila se revija promašaja, ponovo je Žervinjo asistent, Florenci je mogao da postigne još jedan pogodak.

Na kraju posle serije promašaja Destro konačno postiže prelep gol i stavlja tačku. Vođa napada Rimljana je sa više od 30 metara lobovao Golinija, 2:0. Ovo je i njegov drugi gol na meču, zanimljivo prošle nedelje je Roma slavila protiv Kaljarija sa 2:0, strelci su bili takođe Florenci i Destro.

Ljajić je igrao sat vremena, na drugoj strani Janković je odigrao 80 minuta za Veronu.

Roma ima perfektan učinak, pet pobeda, za Veronu je ovo prvi poraz u sezoni...

Golove sa meča možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke