FIFA se uključila u Muntarijev slučaj, kazniće Fudbalski savez Italije?

Autor: Beta Beta
utorak 09.05.2017.
23:43
Izvor: Beta

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) mogla bi da pokrene disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zbog slučaja oko igrača Peskare Sulija Muntarija, koji je napustio teren zbog uvreda na rasnoj osnovi.

EPA/PAOLO MAGNI
EPA/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Muntarija su tokom utakmice na rasnoj osnovi vredjali navijači Kaljarija. On je prišao da porazgovara sa njima posle čega mu je sudija pokazao žuti karton. Fudbaler iz Gane je napustio teren, zbog čega ga je FIGC suspendovao na jednu utakmicu, ali je kasnije poništio tu odluku.

Predsednik Fife Djani Infantino rekao je danas da će razgovarati sa Muntarijem, koji je nedavno rekao da Fifa i Uefa "rasizam ne shvataju ozbiljno".

"Zajedno ćemo raditi. Nažalost, idiota ima svuda, ali moramo da se borimo protiv njih. Moramo da radimo sa ljudima", rekao je Infantino, koji je dodao i da namerava da razgovara sa predsednikom italijanskog saveza Karlom Tevekijom.

Fifu su mnogi kritikovali pošto je u septembru raspustila svoje radno telo za borbu protiv rasizma.

Svetska kuća fudbala je tada navela da je to učinjeno pošto je tom radnom telu istekao mandat, ali da su pre toga obezbedjene preporuke za snažan program protiv rasizma.

"Imamo komitet koji prati situaciju i komitet koji će preduzeti nešto. Ono što je najvažnije je da moramo da reagujemo, što pre to bolje. Imam svoje mišljenje, ali nisam ovde da bih iznosila lične stavove. Ovde sam da obezbedim da Fifa, kroz svoj komitet, preduzme odgovarajuće korake za svaki prekršaj vezan za diskriminaciju", rekla je generalna sekretarka Fife Fatma Samura za Bi-Bi-Si (BBC).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 10.05.2017
07:27

Kazniće ih kao što su Hrvate i Albaniju.

avatar
Wednesday, 10.05.2017
01:07

ljuti me sto u 21. veku postoji nacionalizam,rasizam i mrznja zbog verske razlike 😡

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 09.05.2017
23:55

Iako mi ideje Infantina nisu ni malo simpaticne,volim kada se neko uspesan izrazava na pravi nacin,a ne da uvija u foliji. Idita ima svuda,bravo.

avatar
Tuesday, 09.05.2017
23:50

Voleo bih kad bismo vratili ovog levo sa slike, krivo mi je sto je otisao tako rano i tako lako...

avatar
Go Hard or Go Home
Tuesday, 09.05.2017
23:47

I treba, nas bi izbacili iz evrope da se nesto ovako desilo..