FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Irske

Autor: Beta Beta
petak 04.11.2016.
16:55
Izvor: Beta

Svetska fudbalska federacija pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Irske jer su reprezentativci te zemlje na utakmici pre više od sedam meseci na dresovima imali političke simbole.

BETA/AP Photo/Michael Probst, File
BETA/AP Photo/Michael Probst, File

Povezane vesti

Reprezentativci Republike Irske su, naime, na prijateljskoj utakmici 25. marta u Dablinu protiv Švajcarske na dresovima nosili natpis "1916-2016" u spomen na stogodišnjicu "Uskršnjeg ustanka" u toj zemlji.

FIFA je jedino navela da je "disciplinski postupak po tom pitanju" otvoren i da ne može da daje bilo kakve komentare i da nagađa ishod postupka.

Disciplinska komisija FIFA bi mogla da kazni Fudbalski savez Irske zbog kršenja pravila o zabrani političkih i verskih simbola na utakmicama nacionalnih selekcija.

Reprezentacije Engleske i Škotske su želele da 11. novembra, tokom meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, na dresovima nose cvet maka u znak sećanja na vojnike poginule u Prvom svetskom ratu, ali je FIFA to zabranila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Saturday, 05.11.2016
00:22

A Albaniju su odveli na Evropsko kad su uradili onaj skandal ccc Dvostruki arsini...

avatar
Ulquiorra Cifer
Friday, 04.11.2016
18:28

O bože koji hipokriti.. Velika albanija nije bila politički potez, ehh

avatar
Friday, 04.11.2016
18:20

Uskrsnji ustanak Iraca nemoze odmah se pokrece disciplinski postupak-a velicanje ustastva i pozivanje na ubijanje Srba moze...UEFA MAFIA nista drugo netreba reci...