FIFA otvorila istragu, Real u Barsinoj koži!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 26.01.2015.
11:55
Izvor: Sportske.net

Svetska kuća je pokrenula zvaničnu istragu protiv Real Madrida koji bi veoma lako mogao da doživi istu sudbinu kao i katalonski klub.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Kako je i najavljeno, FIFA je pokrenula postupak istrage u vezi sa transferima maloletnih igrača u Real Madrid, zbog čega bi kraljevski klub mogao da doživi sudbinu svoj najvećeg rivala.

Naime, svetska kuća fudbalsa se koncentriše na dva fudbalera koja su u Real stigla 2012. godine kao 12-godišnjaci iz Venecuele. U pitanju su Manuel Godoj i Fernando Masijas su fudbaleri koji su pomenute godine, poput Odegarda, bili na probama kod nekoliko velikih klubova, ali pre nego što su uspeli da se dogovore sa Milanom i River Platom, Madriđani su ih 'oteli' preko posrednika koji poseduje školu fudbala u španskoj prestonici.

Prvi je stigao u Madrid u 2012. godini, dok je drugi zvanično došao dve godine kasnije i sada igra za omladinski tim Rajo Valjekana.

FIFA je Real Madridu dala mesec dana da prikupi potrebnu dokumentaciju kojima bi dokazao da nije prekršio član 14 zakona koji dopušta transfer fudbalera izvan Evropske unije mlađim od 18 godina samo u slučaju da se i roditelji presele u datu zemlju.

Real Madrid će morati da pokrije sve detalje, dokaže nevinost ili će doživeti sudbinu Barselone i dobiti zabranu transfera u trajanju od 12 meseci i/ili duže, što bi umnogome poremetilo planove kraljevskog kluba.

Madriđani su prošle nedelje ozvaničili saradnju sa Martinom Odegardom, danas će biti promovisan i Brazilac Lukas Silva, dok se spekuliše da bi do kraja prelaznog roka mogao i da stigne Marko Rojs.

Potencijalna zabrana bi uticala na letnje akcije, pre svega najavljeni i očekivani napad na Davida De Heu, golmana Mančester Junajteda koji je viđen kao dugoročna zamena za legendarnog Ikera Kasiljasa, kako u klubu, tako i u reprezentaciji Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos Nois
Monday, 26.01.2015
13:04

Sada će i njih kazniti kako ne bi bilo sumnjivo :D Realu svakako i ne trebaju novi igrači...

avatar
ODB
Monday, 26.01.2015
13:58

neče ih kazniti jer imaju ljude na bitnim pozicijama.